Visa studentum.se som: Mobil

Mjukvarutestare

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 1,5 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Startdatum: Höst 2018 - Stockholm
Sista ansökan: 2018-05-15

Mjukvarutestare

Mjukvarutestare

Jobba med utveckling, kvalitetssäkring och testning

Om du väljer en karriär som mjukvarutestare kommer du bemästra uppgifter som tex att planera testaktiviteter, designa testscenarios och förstå när och hur de olika testmetoderna är lämpliga, allt för att se till att slutkunden får en så bra produkt som möjligt.

Som mjukvarutestare är det viktigt att du är noggrann och har sinne för samband och struktur. Eftersom du är delaktig i hela systemutvecklingskedjan kommer du behöva förstå programmering, kommunicera med både användare och utvecklare, och ha en känsla för kvalitet. Utbildningen ger dig den kunskap och de verktyg du behöver för att möta framtidens utmaningar inom detta arbetsområde.

Om utbildningen

Utbildningen förbereder dig för en karriär inom IT-branschen. Bland de kurser du läser ingår LIA, det vill säga lärande i arbete. Det är den del av utbildningen där du under en tid får testa dina nya kunskaper i verkligheten ute på ett företag. På så vis kommer du att få tillämpa teori i praktiken, känna på yrkesrollen och dessutom få en unik möjlighet att knyta kontakter i branschen för framtiden. I utbildningen ingår olika kursmoment som förbereder dig för yrkesrollen såsom projektmetodik, testautomation, testledning och objektorienterad programmering.

För mer information om Mjukvarutestare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter?

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. Läs mer om det här – preparandkurser.

Formella behörighetskrav

Behörighet till utbildning inom yrkeshögskolan enligt 3kap 1§ i förordningen om yrkeshögskolan.

Särskilda förkunskaper är godkänt betyg i Matematik 2, Programmering 1 och Engelska 5.

Ansökan

På Teknikhögskolans hemsida hittar du all information och ansökan. 

Utbildningens innehåll

• Projektmetodik
• System- och användarkrav
• Testautomation
• Objektorienterad programmering
• Testledning
• Testmetoder
• Examensarbete
• LIA – Lärande i arbete

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Mjukvarutestare.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av studenterna jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du utbildningar inom IT, teknik och konstruktion. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla YH-utbildningar ingår LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera dina kunskaper i yrkesrollen ute på fält.

Som student på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Beskrivning och boende

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook