Visa studentum.se som: Mobil

Byggingenjör, Campus Varberg

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Varberg
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Byggingenjör, Campus Varberg

Utbilda dig till byggingenjör

Många byggföretag har idag problem med att rekrytera den kompetens de behöver. I hela landet finns behov av såväl nybyggnation som renoveringar. Som byggingenjör behöver du kunskap och färdigheter på många områden och kan driva byggprojekt från start till mål. Byggbranschen har länge varit i ropet och det finns i hela Sverige ett stort behov av både nybyggnation av bostäder och renoveringar. Även satsningar på infrastruktur och kommande pensionsavgångar bidrar till den stora efterfrågan på byggingenjörer med denna yrkeskompetens. På Campus Varberg kan du skaffa kompetens som svarar mot denna efterfrågan.

Vad gör en byggingenjör?

Efter avslutad yrkeshögskoleutbildning kan du axla många olika roller med anknytning till byggteknik. Du kan arbeta som byggingenjör, byggnadstekniker, byggnadskonstruktör, byggnadsmiljötekniker eller trähusprojektör.

Du vet hur en byggprocess ska hanteras och kan från grunden driva igenom samtliga faser i ett byggprojekt. Du har kunskap om produktionsmetoder och förmågan att lösa tekniska och ekonomiska problem med anknytning till dessa. Att göra byggnadsfysiska beräkningar och analyser inom exempelvis fukt och energi är ytterligare en kompetens som utbildningen ger. Du känner till olika byggmaterials egenskaper och har ett hållbarhets- och miljöperspektiv. Du kan ta fram byggkonstruktioner i CAD-miljö och har kunskap om lagar och regelverk samt kan planera och genomföra projekt. Genom LIA-perioderna, alltså de delar av utbildningen som sker på en arbetsplats, omsätter du din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter.

För mer information om Byggingenjör, Campus Varberg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter?

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

 • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljö, säkerhet och lagkrav
 • Bygg-CAD
 • Byggfysik och byggteknik
 • Byggnadsstatik 1
 • Byggnadsstatik 2
 • Entreprenadjuridik, regelverk och lagkrav
 • Examensarbete
 • Installation och mätningsteknik
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Miljökunskap, miljöskydd och hållbart byggande
 • Projekt- och produktionsteknik
 • Tillämpad byggmatematik
 • Utsättning och inmätning

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggingenjör, Campus Varberg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av de studerande jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom IT, bygg, teknik, logistik och ledarskap. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla Yh-utbildningar ingår LIA (lärande i arbete). LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera din kunskap i yrkesrollen ute på fält.

Som studerande på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Ortbeskrivning

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook

Beställ information

För att få mer information om Byggingenjör, Campus Varberg via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (5,0)
Baseras på 2 recensioner
Se alla skolans recensioner