Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Bachelor of Business Administration in Hospitality Management

Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Jan, Apr, Juli, Okt - varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Jan, Apr, Juli, Okt - varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Ekonomi och specialisering - Kandidat

Studera hotell/hostpitality management i Schweiz

HIM-Hotel Institute Montreux anses som en av världens främsta hotell management skolor. 

Utbildningen är på totalt tre år med två års heltidsstudier, ett års betald praktik och motsvarar ett bachelorprogram/kandidatprogram i ekonomi i kombination med hotell/hospitality management. Du har dessutom möjlighet att välja ett huvudämne inom Marketing, Finance, Human Resources eller Luxury Business. 

Denna utbildning passar perfekt för morgondagens ledare inom hotell management och för dig som vill fokusera mer på den administrativa sidan av att driva ett hotell, en restaurang eller en resort. 

Betald praktik inom hospitality management!

Bo granne med Empire State Buildning i New York eller känna pulsen på Londons gator? Under de första två åren ingår två terminer (totalt ett år) betald praktik. Praktikterminerna garanteras av skolan och du är fri att göra dem vart du vill i världen. HIM:s rekryteringsexperter hjälper dig att hitta praktikplats efter ditt intresse. Detta ger dig den praktiska erfarenheten som behövs för att, direkt efter dina studier, starta en framgångsrik karriär inom hospitality management!

SEG´s International Recruitment Forum som erbjuds exklusivt till studentern på SEGs skolor är ett av världens största rekryteringsevent för hotellstudenter. Statistiken talar sitt tydliga språk: 

Efter 3 år på HIM i Schweiz får du:

 •  1 års betald arbetslivserfarenhet från väletablerade hotell världen över
 •  2 rekommendationsbrev
 •  Swiss Diploma i Hotel Operations Management
 •  1 bachelorexamen från USA (3 år)
 •  1 bachelorexamen från Schweiz (3 år)

Vad kan jag bli efter utbildningen i hospitality management?

När du studerat till en Bachelor's degree (3 år) på Hotel Institute Montreaux kan du förvänta dig en position som supervisor eller liknande på ett 4-5-stjärnigt hotell. HIM:s rekryteringsexperter hjälper dig att hitta jobb efter utbildningen. Detta görs genom skolans internationella rekryteringsforum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden. 

Efter avklarad examen från HIM är man mycket eftertraktad i den internationella hotellbranschen. Samtliga stora hotellkedjor kommer till skolan för att rekrytera studenter. Som student vid SEGs skolor får man inte "ett" jobb efter avslutade studier, man får "RÄTT" jobb inom hospitality management. 

CSN - Finansiera din utbildning inom hospitality management

Samtliga utbildningar på HIM är berättigade till CSN och merkostnadslån kan ges, vilket gör finansieringen av dina studier mycket fördelaktig. Det finns även mycket attraktiva stipendier att söka. Gör en intresseanmälan eller kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan finansiera dina studier på ett förmånligt sätt.

Är du redo för en internationell karriär? Kontakta oss redan idag!

För mer information om Bachelor of Business Administration in Hospitality Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Jan, Apr, Juli, Okt - varje år

 • Klassrum
 • Montreux

Varför välja HIM – Hotel Institute Montreux?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav:

 • Lägsta ålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: E i Engelska 6 eller VG i Engelska B från gymnasiet eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT) som erbjuds gratis av skolan. 
 • Godkända gymnasiebetyg
 • CV och personligt brev
 • Kopia på giltigt pass

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning

Sen ansökan accepteras: I mån av plats

Generell ansökningsinformation: Ansökan sker med skolans studievägledare på plats i Sverige som hjälper varje enskild student personligen med samtliga ansökningshandlingar.

Examen, diplom m.m.

Poäng: 180 ECTS. Examen: Bachelor in Business Administration in Hospitality Management and Finance/Marketing/Human Resource Management

Efter avslutat proram har du:

 • Ett års arbetslivserfarenhet
 • Två rekommendationsbrev
 • En bachelorexamen från USA
 • En bachelorexamen från Schweiz
 • Ett diplom från AHLA-American Hotel and Lodging Association

Kostnader

Hotel Institute of Montreaux tar ut en terminsavgift som inkluderar helpension. Utbildningen berättigar till studiemedel vilket gör det extra förmånligt för svenska studenter som väljer att finansiera sina studier med CSN. Det finns även attraktiva stipendier att söka. 

Skolan förstår att varje student är unik och att förmågan att finansiera studierna skiljer sig från student till student. I det initiala studierådgivningssamtalet går skolan igenom med dig hur andra har finansierat sina studier, hur mycket du kan få från CSN och hur mycket du behöver betala ur egen ficka.

Kontakta Hotel Institute of Montreaux för mer information om kostnader och finansiering. 

Reportage

Norska Kristins väg till topputbildning i Schweiz

HIM – Hotel Institute Montreux

Kristin kommer från en liten stad i västra Norge och hade inte mycket tidigare erfarenhet av hotell management. Hon var därför lite orolig för att passa in på det prestigefylldaHIM – Hotel Institute Montreux. Nu när hon har påbörjat sina studier säger Kristin att universitetet välkomnar människor med alla typer av personligheter och kulturella och yrkesmässiga bakgrunder. Men en sak som alla studenter har gemensamt är att de har en stark passion för besöksnäringen.

Valde utbildning efter att ha byggt upp en karriär i flera år

HIM – Hotel Institute Montreux

Den här veckan pratade vi med en ambitiös blivande hotellchef. Med sex års arbetslivserfarenhet i bagaget bestämde sig May för att pausa arbetet och börja studera för att lyfta sin karriär och få fler yrkesmässiga möjligheter. Nu studerar hon vidHotel Institute Montreux (HIM)och gör för närvarande praktik på ett lyxigt femstjärnigt hotell i Förenade Arabemiraten och kunde inte vara mer nöjd med sitt val. I den här intervjun svämmar May över om sitt engagemang för lärande, studentaktivism och spännande framtida karriärmöjligheter efter examen.

Hotellstudier för en karriär bortom hotellbranschen

HIM – Hotel Institute Montreux

När jag började studera vidHotel Institute Montreux (HIM)visste jag inte exakt vad jag ville göra, och jag ändrar mig fortfarande då och då. Men det som är utmärkt med hotellstudierna vid HIM är att de utrustar dig med mångsidiga färdigheter som kan tillämpas i så många olika branscher. När allt kommer omkring vill alla företag erbjuda sina kunder en angenäm upplevelse, och hotellstudier handlar ju om det.

Schweizisk utbildning, amerikansk praktik och en värld full av möjligheter

HIM – Hotel Institute Montreux

Jag har alltid varit fascinerad av kulturen och den spektakulära naturen i USA. Jag har besökt USA några gånger och njutit av både stadsområden som New York och Miami samt naturens underverk som Niagarafallen. Nu vill jag uppleva hur det skulle vara att bo där som en vanlig invånare. Och framför allt vill jag förstå hur yrkeskulturen skiljer sig åt där, fast den här gången – från en arbetstagares synvinkel och inte från en konsuments synvinkel.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bachelor of Business Administration in Hospitality Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emelie Sörensen
07 dec 2020

För den här recensionen ville jag ge HIM en anteckning på 5/5 av olika skäl som jag ska prata om.För det första är studiemiljön riktigt bra: Montreux är en vacker stad där du en...

Visa mer
4/5
Joel
12 nov 2020

Jag sätter fyra poäng, studierna är uppdelat på ett grymt sätt som sätter prov på mig och lärarna är en av höjdpunkterna då dem flesta har flertal år erfarenhet inom vad de lär ...

Visa mer
5/5
Gustav Lundberg
24 aug 2020

Skola med sjöutsikt utöver Geneve sjön med fantastiska vyer över broccoli gröna berg på sommaren och snöfyllda bergstoppar på vintern. Montreux är en suverän studentstad med all...

Visa mer
HIM – Hotel Institute Montreux
Avenue des Alpes 27
CH-1820 Montreux

Hotel Institute Montreux - Business & Hospitality Management!

Skolan som kombinerar schweizisk hotel management-tradition med amerikansk business-expertis. Är du intresserad av hotellstudier och business? Ha hela världen som din arbetsplats och en studietid fylld med härliga upplevelser? Välj då Hotel Institute Montreux! Swiss Education Group (SEG) är en...

Läs mer om HIM – Hotel Institute Montreux och visa alla utbildningar.

Highlights