Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Stresspedagog med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
2 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Distans med träffar
Startdatum: 2023-04-24 - Stockholm
Sista ansökan: Ansökan via komvux är nu öppen fram till 5 mars 2023.
Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inrikning

Om utbildningen

Bli Stresspedagog och led vägen andra mot ökat välmående med stresshantering och återhämtning

Vill du arbeta professionellt med stresshantering, mental träning och återhämtning? Mår du som bäst när du kan inspirera och coacha andra till hälsosamma vanor och balans i livet? Då har du hittat rätt! Med vår utbildning i ryggen har du kunskaper som är eftertraktade på arbetsmarknaden och du har möjlighet att skapa din egen yrkesroll.

Med stresshantering i fokus

Huvudämnet i utbildningen är stresshantering och innefattar både teori vad som händer i kroppen och hjärnan vid stress och du lär dig om symtom och bakomliggande orsaker till stress. Du läser under två terminer ett brett urval av kurser: kommunikation, pedagogiskt ledarskap, komplementärmedicin och entreprenörskap för att bara nämna några.

Sju veckors APL-praktik ger värdefull erfarenhet

Efter utbildningen har du möjligheter att själv välja hur ditt nya yrke ska se ut! Vill du arbeta på ett stort företag, inom en organisation eller som många andra av våra tidigare deltagare starta eget? En APL-period på sju veckor i slutet av termin två ger dig chans att testa och utveckla dina nya kunskaper i praktiken på en arbetsplats, en värdefull erfarenhet inför din nya karriär

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund,  friskvårdsbranschens ledande yrkesförbund. Vi ger dig en relevant utbildning och kunskap som efterfrågas i branschen.

För mer information om Stresspedagog med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som vill arbeta professionellt med stresshantering mot enskilda klienter, företag eller organisationer. Du motiveras av att hjälpa andra och vill ha kunskaper och verktyg för att kunna arbeta brett inom området. Du kan gå utbildningen som ett komplement till din nuvarande roll eller med syftet att skapa dig helt en ny yrkesroll.

Undervisningsform

Du studerar på heltid under två terminer. Två dagar i månaden är det undervisning på plats i skolans ljusa fina lokaler i Hammarby Sjöstad. Ett antal digitala dagar är också schemalagda. Övrig tid studerar du på distans och lägger själv upp dina studier.

Så ansöker du

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad om du läser via komvux. Du kan också anmäla dig direkt via våra webbplats som privat yrkesutbildning som du själv finansierar.

För mer information, se utbildningens sida på sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Fortsatta studier

Exempel på fortsatta studier är:

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stresspedagog med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 8 recensioner.

Nicole A

Jag är väldigt tacksam för min utbildning som innehållit djupgående, värdefull kunskap om stress och återhämtning, praktiska verktyg och inspirerande möten med lärare och kursare. Jag rekommenderar utbildningen till dem som dels behöver stöd i vardagen på ett privat plan för att hantera sin egen stress, dels till dem som vill starta en karriär s...

Visa mer
Ann-Sofie Vennersten

Jag är imponerad över att alla lärare löste det så bra med den digitala lösningen och kunde ställa om direkt till digitaliseringen.

Moxy

Tuff och väldigt krävande utbildning. Bra innehåll men oerhört mycket arbete som krävs av studenterna, många gånger i onödan.

Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stresspedagog med kognitiv inriktning från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: