Visa studentum.se som: Mobil

PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
2 dagar
Heltid/deltid
7 000 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2022-03-28 - Distans
Föreläsning
2021-12-01
Föreläsning
2021-12-10
PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld Strukturerade professionella riktlinjer för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld enligt den nya uppdaterade versionen PATRIARK-V2 (2021)

Om utbildningen

På vår utbildning i PATRIARK-V2 lär du dig de strukturerade professionella riktlinjerna för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld. Utbildningen ger dig behörighet att utföra bedömningar. Under utbildningsdagarna går vi igenom manualen i detalj och övar på verkliga fall. Vi utgår från den nya uppdaterade manualen PATRIARK-V2 som också ingår i priset för utbildningen.

Målgrupp

För att gå denna utbildning bör du ha en grundläggande utbildning inom socialt arbete och arbeta på en för utbildningen relevant arbetsplats. Om du inte har någon tidigare kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck eller arbetslivserfarenhet där du mött problematiken rekommenderar vi att du går vår utbildning i hedersrelaterat våld och förtryck.

Undervisningsform

Två dagars utbildning bestående av föreläsningar och praktisk träning. Utbildningsmaterial och manual för riskbedömning ingår i priset.

Målsättning

  • lära dig metoden PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld)
  • få behörighet att utföra riskbedömningar enligt PATRIARK-V2
  • kunna utföra bedömningar enligt PATRIARK-V2 i den yrkesroll du har idag

Genomförd utbildning ger dig behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Utbildningens innehåll

Utbildning i PATRIARK – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Hedersrelaterat våld och förtryck är ett större och mer omfattande problem än vad många tidigare har trott. Problemområdet är invecklat och känsligt, och offren är vanligtvis unga och sårbara. Denna utbildning ger vägledning i hur man professionellt bör bedöma och hantera risker vid hot om hedersrelaterat våld. Utbildningen består av föreläsning och praktisk träning. Genomförd utbildning innebär behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Om kursledaren

Naska Ismail leder den här utbildningen. Hon har tidigare arbetat som skyddskoordinator och gjort skyddsbedömningar på uppdrag av socialtjänsten. Idag föreläser hon om hedersrelaterat våld och förtryck och att arbeta med skyddade individer för att stärka deras inre och yttre skydd. Hon har arbetat med skydd av barn och unga men också med unga i kriminalitet och missbruk i över 12 år. Naska Ismail är certifierad utbildare i PATRIARK-V2, SARA:SV och SARA-V3.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Föreläsning

Positiv psykologi – en modern väg till välbefinnande med Tobias Höckert

Kostnadsfri lunchföreläsning!

Till skillnad från de flesta andra former av psykologi, som fokuserar på att laga och läka, handlar positiv psykologi istället om att uppmärksamma och vårda det friska och att stärka och uppmuntra människor till att växa och utvecklas till den bästa versionen av dem själva. Ett webinar om lycka, mänsklig potential och hur det kommer sig att vissa människor verkar klara av motgångar bättre än andra.

Om föreläsaren

Tobias Höckert är utbildad i psykologi och undervisar i kommunikation på våra utbildningar inom friskvård, kost och avspänning/stress. Han arbetar också med kognitiv beteendecoaching, holistiskt självförsvar och vägledande samtal i egen regi.

Anmäl dig och se hela höstens webinarprogram på sverigehalsan.se/events/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-01    Tid:   12:15 - 13:00   https://sverigehalsan.se/event/positiv-psykologi-en-modern-vag-till-valbefinnande-med-tobias-hockert/

Trygg hjärna, trygg kropp med självmedkänsla och mindfulness med Katarina Lundblad

Kostnadsfri lunchföreläsning!

Trygg hjärna och trygg kropp är en upplevelsebaserad föreläsning och en introduktion till självmedkänsla och traumasensitiv mindfulness som är två effektiva förhållningssätt och metoder för att motverka ohälsosam stress, främja hållbar återhämtning och självomhändertagande. Genom självmedkänsla och mindfulness lär du dig att hantera dina egna och andras känslor utan att dräneras av dem. Medveten närvaro och fysisk förankring ökar vår förmåga att finnas där för andra vilket främjar relationer och allians med såväl klienter, kollegor och oss själva. Under föreläsningen får du några handfasta knep för hur du kan stabilisera och vidga ditt toleransfönster när du upplever svåra känslor och motstånd hos dig själv eller andra. Genom att lugna, trygga och reglera hjärnan och kroppen genom kroppsmedvetenhet och förankring.

Om föreläsaren

Katarina Lundbladär leg. psykoterapeut och leg. hälso- och sjukhuskurator. Hon är en certifierad lärare i mindfulness via Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA och medlem i Mindfulness Based Teacher Association Sweden. Hon utbildar också i compassionbaserade program och traumasensitiv mindfulness. På Sverigehälsan undervisar hon på utbildningarna i mindfulness och självmedkänsla. Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar har Katarina också skrivit flera böcker om minfulness.

Anmäl dig och se hela programmet med lunchföreläsningar på sverigehalsan.se/events/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-10    Tid:   12:15 - 13:00   https://sverigehalsan.se/event/trygg-hjarna-trygg-kropp-med-sjalvmedkansla-och-mindfulness-med-katarina-lundblad/

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Maria, Kvinnojouren Malva
Bra utbildning men för lite fokus på just patriark och bedömning
La Vie AB
gymnasium YA
I två intensiva dagar med en bra ledare och aktiva deltagare som ledde till bra diskussioner om det viktiga ämnen. I den utbildningen fick man större perspektiv i ämnen . mycket bra material och tack vara de aktiva deltagarna från olika verksamhet .
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: