Visa studentum.se som: Mobil

Parterapi med KBT

Sverigehälsan
Sammanfattning
Kurser
Distans
2 dagar
Heltid/deltid
3 900 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2021-11-24 - Distans
Parterapi med KBT

Parterapi med KBT

Alla som varit i en parrelation kan lätt förstå och känna igen sig i de problem man inom ramen för relationen kan brottas med. Den här utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang träffar par som har problem. Det kan vara vid en privat mottagning, inom sjukvården, socialtjänsten eller någon annanstans där du känner att du behöver konkreta verktyg. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att utreda problematiken och vidta lämpliga åtgärder. Det ingår även medling och andra viktiga samtalsverktyg som du kan behöva för att hjälpa paret.

Parterapi handlar dels om att hjälpa par hitta vägar för att leva tillsammans men det kan också handla om att hjälpa dem isär på ett bra sätt. Vilken väg man ska välja vet man sällan innan terapin påbörjas, därför är den inledande utredningen oerhört viktig. De åtgärder man vidtar efter utredning har till syfte att hjälpa paret åt ett av två ovan håll. Det handlar helt enkelt om att hjälpa individerna till en lycklig relation eller en lindrig separation. Det finns en rad olika anledningar att en relation kan gå sönder. Vägen dit kan ofta vara väldigt besvärlig och även efter uppbrottet kan påfrestningen vara stor.

Undervisningsform

Utbildningen består av två heldagar på distans via Zoom där utbildningen pågår mellan 9.00 – 15.00. Utbildningen ges via digitala föreläsningar med utrymme för diskussion som varvas med praktiska övningar. Det du behöver är en dator eller surfplatta med internetuppkoppling och kamera så att du syns och hörs. Föreläsningarna spelas in så att du kan ta igen det du eventuellt missar. Vi ser helst att du är med live eftersom du då kan vara aktiv på ett helt annat sätt.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen i parterapi med KBT lär du dig att kartlägga, utreda och behandla de problem som finns i parrelationer. Under utbildningen får du öva dig i praktiska verktyg som är direkt nödvändiga för att lyckas med såväl utredning som behandling. Genom att öva dig i dessa praktiska delar kan du på bästa sätt hjälpa de du möter i ditt arbete.

Utbildningens olika delar

  • social inlärning
  • utredningsmetodik och kartläggning
  • tillämpad beteendeanalys
  • kommunikationsträning
  • behandlingsåtgärder utifrån KBT och IBCT

Om kursledaren

Utbildningen leds av Johan Waara, leg. psykolog, universitetslektor som har utbildat och handlett våra studenter i KBT sedan 2004. Johan arbetar också vid Uppsala universitet på bland annat läkar- och psykologprogrammet.

Så ansöker du

För vara behörig att delta i denna utbildning behöver du ha gått någon av våra utbildningar eller ha kunskaper som motsvarar dess innehåll

Vi rekommenderar också att du repeterar dina KBT-kunskaper innan utbildningsstarten.

Anmäl dig till utbildningen direkt på vår webbplats!

Kostnader

Kostnad

  • 3 900 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 390 kr inkl. moms
  • Fakturering sker vid kursstart – en faktura skickas till den adress du angett i samband med att kursen startar

Avbokningsregler

Avbokningar tas emot skriftligen via mail till vår infomail. Om avbokning sker mindre än 5 veckor före kursstart debiteras kursavgiften i sin helhet. Som avbokningsdag räknas det datum vi mottar din avbokning.

Räntefri avbetalning i upp till 24 månader

Delbetala utbildningen via vår samarbetspartner Human Finans.

Individuell avbetalningsplan

Kontakta oss gärna så kommer vi fram till en lösning som passar dig.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Parterapi med KBT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Parterapi med KBT från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: