Visa studentum.se som: Mobil

Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö
4 terminer
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
105 000 SEK inkl. moms
Startdatum: 2019-11-08 - Malmö

Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

Grundläggande utbildning i psykoterapi

Utbildningen bedrivs i Malmö och omfattar fyra terminer. Den fjärde terminen är en fördjupningstermin som ger kunskaper om stress och utbrändhet, krisbemötande och krisbehandling samt korttidspsykoterapi. Utbildningen har teoretisk förankring i objektrelationsteori, självpsykologi och affektpsykologi.

Utbildningen är psykodynamiskt inriktad med teoretisk förankring i objektrelationsteori, självpsykologi och affektpsykologi.

För mer information om Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behöriga att antas till utbildningen är personer som uppfyller följande krav:

  • grundläggande behörighet för högskolestudier samt goda kunskaper i
    engelska enligt betyg från gymnasieskola eller motsvarande
  • utbildning i och praktisk erfarenhet inom människovårdande eller psykosocialt yrke.

I yrkesutbildningen ska ha ingått minst 150 undervisningstimmar i ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik eller psykiatri. Studier kan även ha bedrivits i beteendevetenskapligt ämne, motsvarande en termins heltidsstudier på universitet eller högskola. Alternativt ska den sökande ha tillgodogjort sig motsvarande kunskaper på annat sätt.

I den yrkesutövning som löper parallellt med utbildningen ska en väsentlig del bestå av människovårdande kontakter eller behandlande arbetsuppgifter. De psykoterapeutiska uppgifterna inom utbildningens ram bör kunna bedrivas på den egna arbetsplatsen. Patienter för utbildningen bör kunna rekryteras från den egna arbetsplatsen.

Urval bland behöriga sökande sker på det sätt som ledningen för ut­bildningen bestämmer. Därvid ska en samlad bedömning göras av den sökandes teoretiska utbildning, yrkesverksamhet, egenterapi samt den sökandes personliga motivering för att genomgå utbildningen. Intervjuer kompletterar antagningen.

Målsättning

Deltagarna ska efter genomförd utbildning kunna:

  • tillämpa ett psykoterapeutiskt arbetssätt i yrkesutövningen
  • medverka i behandlingsprogram på institutioner som bedriver psykoterapeutisk verksamhet
  • bedriva psykoterapi under handledning
  • bidra till utformningen av psykosociala program
  • tillämpa kunskaper om hur yttre stress, trauman och särskilda livsbetingelser kan leda till kriser och psykisk ohälsa.

Utbildningen är också en grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimationsgrundande utbildningen i psykoterapi.

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av fem huvuddelar: Teori, handledning, egen psykoterapi, psykoterapisammanfattning och fördjupningstermin.

Om kursledaren

Utbildningen leds av erfarna pedagoger med fast förankring i praktiskt arbete.

Kostnader

Kursavgift per termin: 25 000 inkl. moms

I kursavgiften ingår teori. föreläsningar och seminarier. Kostnad för grupphandledning tillkommer med 60 000 inkl. moms fördelat på tre terminer.

Intervjuarvode: 750 kr inkl. moms.

Examinationsarvode: 1 875 kr inkl. moms.

Total kostnad för 4 terminer inkl. intervjuarvode och examinationsarvode: 102 625 kr inkl. moms samt 60 000 inkl. moms i kostnader för grupphandledning.

Individuell handledning kan ske med godkännande av kursledningen. Kostnaderna för individuell handledning ingår ej i kurskostnaden.

Kurslitteratur ingår ej, och beräknas till ca. 1 400 kr per termin. Antagning sker efter intervju.

Fortsatta studier

Utbildningen uppfyller kraven som grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimationsgrundande utbildningen i psyko- terapi (tidigare Steg-2).

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Beställ information

För att få mer information om Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner