Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Grundutbildning i psykoterapi med inriktning KBT – Steg-1

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Malmö, Stockholm
4 terminer
Heltid/deltid
105 000 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
105 000 SEK
2022-01-28

Stockholm
105 000 SEK
2022-02-10

Göteborg
105 000 SEK
2022-03-04
2022-01-16

Grundutbildning i psykoterapi med inriktning KBT – Steg-1

Grundutbildning i psykoterapi med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (Steg-1 KBT)

Studera till KBT-terapeut på halvdistans under 4 terminer – parallellt med ditt arbete!

FÖR DIG SOM

  • vill arbeta som KBT-terapeut och behandla klienter med KBT*
  • vill utvecklas inom din yrkesroll och integrera KBT-verktyg i ditt arbete
  • söker en gedigen utbildning inom samtal och bemötande
  • vill utbilda dig vidare inom den legitimationsgrundade utbildningen i psykoterapi (Steg-2) och bli legitimerad psykoterapeut.**

* Under förutsättning att du får regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut har du efter utbildningen behörighet att behandla klienter med KBT.
** Utbildningen uppfyller kraven för en godkänd Steg 1-utbildning och du som har en relevant yrkesutbildning kan därmed söka vidare till den legitimationsgrundande utbildningen (Steg-2).

Kognitiv beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi (KBT) brukar karakteriseras som en strukturerad, mål- och problemorienterad och pedagogiskt upplagd psykoterapiform. Kognitiv beteendeterapi har en stark betoning på empiriskt grundade teorier och behandlingsformer. Den utgår ifrån analysen av individens funktion i sitt sammanhang såväl vid problem i livssituationen som vid olika typer av psykopatologi. även vid behandlingar utifrån manualer är fokus mycket starkt på analysen av den enskilda patientens problem.

Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag men tar också ständigt till sig ny empiriskt grundad kunskap från andra teorier och terapiformer. Några av de främsta tillämpningsområdena idag är ångesttillstånd, depressioner, drogproblematik, ätstörningar och psykoser. Vid stressproblematik, förebyggande av utbrändhet eller vid psykosomatiska problem finns goda behandlingsresultat med KBT. Andra tillämpningsområden är behandling vid olika personlighetstörningar. KBT används också vid en rad andra områden som vid arbete i skolan och i arbetet med organisationer.

KBT är den idag snabbast växande psykoterapiformen och under senare år har efterfrågan varit större än tillgången på utbildade behandlare. KBT är den psykoterapiinriktning som dominerar inom kontrollerad klinisk forskning och enligt de flesta kontrollerade studier den effektivaste behandlingsformen. Det som kännetecknar arbetssättet inom KBT är ett strukturerat, målinriktat, probleminriktat, aktivt, pedagogiskt arbete.

För att beställa gratis information om Grundutbildning i psykoterapi med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (Steg-1 KBT), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens mål

Efter avslutad grundutbildning i psykoterapi och KBT kommer du att ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna bedriva psykoterapi med inriktningen kognitiv beteendeterapi (under handledning).

Fortsatta studier

Utbildningen utgör en grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimationsgrundande utbildningen i psykoterapi.

Så ansöker du

BEHÖRIGHET

Behöriga att antas till utbildningen är personer som uppfyller följande krav:
grundläggande behörighet för högskolestudier samt goda kunskaper i engelska enligt betyg från gymnasieskola eller motsvarande
utbildning i och praktisk erfarenhet inom människovårdande eller psykosocialt yrke.

I yrkesutbildningen ska ha ingått minst 150 undervisningstimmar i ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik, eller psykiatri. Studier kan även ha bedrivits i ett beteendevetenskapligt ämne motsvarande en termins heltidsstudier på universitet eller högskola. Alternativt ska den sökande ha tillgodogjort sig motsvarande kunskaper på annat sätt.

I den yrkesutövning som löper parallellt med utbildningen ska en väsentlig del bestå av människovårdande kontakter eller behandlande arbetsuppgifter. De psykoterapeutiska uppgifterna inom utbildningens ram bör lokalmässigt kunna bedrivas på den egna arbetsplatsen. Patienter för utbildningen bör kunna rekryteras från den egna arbetsplatsen.

URVAL

Urval bland behöriga sökande sker på det sätt som ledningen för utbildningen bestämmer. Därvid ska en samlad bedömning göras av den sökandes teoretiska utbildning, yrkesverksamhet, egenterapi samt den sökandes personliga motivering för att genomgå utbildningen. Intervjuer kompletterar antagningen.

FÖLJANDE KRITERIER TAS I BEAKTANDE:

a) Om sökanden har grundläggande och särskild behörighet
b) Den sökandes nuvarande och tidigare yrkeserfarenhet.
c) Tidigare kurser inom beteendevetenskapliga, psykiatriska och psykoterapeutiska ämnen.
d) Den sökandes kunskaper i engelska och svenska.
e) Tidigare genomgångna utbildningar i kognitiv beteendeterapi exempelvis orienteringsutbildning i kognitiv beteendeterapi
f) Intervjuer med sökande.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning (samt två års arbete med minst 50 procent psykoterapeutiska arbetsuppgifter) har du behörighet att söka legitimationsgrundande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning (tidigare kallad steg-2).

Kostnader

Kursavgift per termin: 26 250 kr inkl. moms. 

Kostnad för grupphandledning tillkommer med ca 18 000 kr inkl. moms per termin under tre terminer.

Individuell handledning kan ske med godkännande av kursledningen.

Total kostnad för 4 terminer: 105 000 kr inkl. moms samt ca 54 000 kr inkl. moms i kostnader vid deltagande i grupphandledning. 

Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om priser och datum se sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Fortsatta studier

Utbildningen utgör en grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimationsgrundande utbildningen i psykoterapi.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundutbildning i psykoterapi med inriktning KBT – Steg-1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Sami
Jag är väldigt nöjd med utbildningen och rekommenderar den för alla som är intresserade. Bra föreläsningar och relevant kurslitteratur. Jag fick många (!) nya verktyg i min verktygslåda, och då har jag ändå jobbat 20 år inom socialt arbete.
Sara
Bra upplägg med kombination av föreläsningar, handledning samt egenterapi.
Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundutbildning i psykoterapi med inriktning KBT – Steg-1 från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: