Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö, Stockholm
2 dagar
Heltid
Studiemedelsberättigad
4 800 - 6 000 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Malmö
4 800 SEK
2020-11-10

Videoreportage

Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla

Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla (2 dagar)

Grundutbildning i Mindful Self-compassion (MSC) - Självmedkänsla

Kursen ger dig kunskap och praktisk träning inom självmedkänsla, MSC. Kursen introducerar dig till teori och forskning inom området och kursen går igenom och prövar grundläggande övningar. Du kommer då förstå intentionen av den och hur du kan använda dig av den, både professionellt och i ditt övriga liv. Kursens syfte är att ge dig praktisk och användningsbar kunskap inom självmedkänsla som du kan använda i ditt yrke och i ditt privatliv.

Självmedkänsla har bland annat visat sig effektivt motverka känslor inom områden som skam, ångest och rädsla för att misslyckas. Träning i självmedkänsla ökar glädjen, nyfikenheten, självförtroendet och tacksamheten. Den bidrar också till att bättre återhämta sig mentalt vid till exempel stress.

Du kan själv använda utbildningen genom:

  • Övningar i självmedkänsla för vardagen
  • Motivera dig själv med uppmuntran istället för med kritik
  • Transformera problematiska relationer, både gamla och nya
  • Hantera svåra känslor med större lätthet

Kursen är även till för dig som arbetar med att behandla, stödja, utveckla eller motivera andra. Du kan till exempel arbeta inom:

  • Vård och omsorg
  • Socialt behandlingsarbete
  • Individualterapi
  • HR och ledarskap
  • Pedagogiskt inriktat arbete

För mer information om Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om kursledaren

I Malmö led utbildningen av Katarina Lundblad, socionom, steg 1 psykoterapi, meditationslärare och lärare i mindfulness MBSR , Mindful Interpersonal Program och Mindful Selfcompassion, MSC, självmedkänsla. Hon är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy, Mindful Eating, kroppsterapi och traumaarbete.Katarina är medförfattare till böckerna Fri från stress med mindfulness och Mindful Eating, ät bra, må bra, gå ner i vikt med mindfulness, självmedkänsla, KBT

Katarina har många års erfarenhet av att undervisa och leda grupper i utveckling.

I Stockholm leds utbildningen av Camilla Sköld, leg Sjukgymnast och med dr i neurovetenskap. Camilla är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CfMS, och lärare i MBSR från Center for Mindfulness i USA. Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy mot återfall i depression och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Hon undervisar både på Center for Mindfulness i Sverige och i USA och är också kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast- psykolog- och logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram.

Examen & Intyg

För mer information, kontakta skolan.

Kostnader

4 800 kr inkl. moms moms varav anmälningsavgift 480 kr.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundutbildning i Mindful Self-Compassion (MSC) – Självmedkänsla från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: