Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Haparanda
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2021-08-16 10:00 - Haparanda
Sista ansökan: 2021-04-25

Ljudteknik

OBS: Svefis utbildningar i Ljudteknik är fullsatta för hösten 2020 / våren 2021!

Våra utbildningar förbereds för distansundervisning (med träffar i begränsade former) om det visar sig behövas till hösten. Annars genomförs de på plats som vanligt.

Vår eftergymnasiala yrkesutbildning i ljudteknik ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik och liveljud.

Du får lära dig att hantera och använda bl. a. inspelningsprogram, PA-system och mikrofoner. Du får även lära dig om mixnings- och lyssningsteknik, akustik, musikdata, musikteori, ellära och genreförståelse.

Utöver teoretiska studier kommer du dessutom att få jobba med egna projekt samt rigga och mixa ljudet inför och under skolans evenemang, vilka kan vara allt från föreläsningar till utomhuskonserter. Ljudteknikerna hyrs dessutom ut till andra ställen där ljud behövs, så du kommer att få jobba en hel del med ljudteknik på riktigt!

Du kommer även att få de kunskaper och erfarenheter du behöver för att skapa och driva eget företag och arbeta inom branschen ljudteknik.

Vi har två professionella inspelningsstudior sammankopplade med tre separata kontrollrum, och det finns flera arbetsstationer där du kan öva upp dina färdigheter. Utbildningen bygger på medverkan av olika gästlärare samt professionella producenter och ljudtekniker.

Svefi har både boende och restaurang för en trygg och komplett studiemiljö.

Utbildningen Ljudteknik finns även som särskild kurs samt allmän kurs! Den särskilda kursen har litet lägre ansökningskrav och låter dig fokusera helt på ljudteknikämnena utan yrkesdelen. I den allmänna kursen får du studera och jobba med ljudteknik samt läsa de gymnasieämnen du saknar behörighet i och på så vis ge dig själv möjligheten att söka vidare till studier på högre nivå. Du hittar dem på Svefis webbplats, svefi.net.

För mer information om Ljudteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök till utbildningen på Sverigefinska folkhögskolans webbplats, svefi.net.

Behörighetsvillkor:

— Minst 18 års ålder.

— Behörighet att läsa på yrkeshögskola:
Du har godkänd nivå i följande ämnen:
Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1,
Engelska 5,
Matematik 1 a, b eller c,
Samhällskunskap 1a1,
Naturkunskap 1a1,
Religionskunskap 1,
Historia 1a1

— Du spelar/har spelat något instrument. Undantag görs om liknande kunskaper finns eller om dina ljudtekniska ambitioner inte är inom musikgenren.

— Goda kunskaper i engelska, både talad och skriven.

— Antagningsprov: Intervju samt icke utslagsgivande diagnostiska prov i ljudteknik och musikteori. Proven är bara för att undersöka dina förkunskaper och påverkar alltså inte kursgången.

(Om du inte uppfyller behörighetskraven för den här yrkesutbildningen kan du gärna ansöka till Ljudteknik som särskild kurs eller allmän kurs istället. Du hittar dem på vår webbplats, svefi.net.)

Arrangemang under utbildningen

Du kommer att få planera, rigga, mixa och spela in ljud och musik under flera olika evenemang varje läsår, från akustiska kvällar i vår källarbar till utomhuskonserter!

Målsättning

Efter slutförd kurs beräknas du ha uppnått följande:

  • Du kan hantera inspelning och PA, både analogt och digitalt.
  • Du har kunskap om mikrofoner, mixning, effekthantering, mastring, klangutbredning, stereoteknik, MIDI, synkronisering, effektläggning, radio, akustik, med mera.
  • Du kan arbeta som ljudtekniker, t.ex. i en inspelningsstudio eller på en PA-firma.

Arrangemang under året

Du får planera, rigga, mixa och spela in ljud under olika evenemang såsom konserter (både inomhus och utomhus), föreläsningar, uppträdanden, med mera.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Däremot tillkommer en material- och teknikavgift om 6000 kr per läsår. I den avgiften ingår studiematerial, teknik, försäkringar, studiebesök, m. m.

Sverigefinska folkhögskolans Facebook


Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ljudteknik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Student
(3)
Det har varit en ögonöppnande utbildning för mig rent tekniskt. Dock har jag upplevt att i princip hela utbildningen har utgått i från att grundläggande datakunskaper besitter varje elev. Upplägg och information inom utbildningen har kanske inte alltid varit så tydligt under årets gång. Däremot har jobben där vi agerade som bärhjälp samt praktik...
Svefi Kommentar:
Hej och tack för recensionen! Vi kommer att införa frivilliga grundutbildningar inom data med början på höstterminen, så den som känner sig osäker kan då läsa materialet (med handledarhjälp vid behov) när det passar.
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ljudteknik från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: