Visa studentum.se som: Mobil

Hälsocoach (inkl. certifierad coach enligt ICC)

Svenska Näringsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm, Örebro
200 timmar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
Kursledare Martin Brunnberg

Hälsocoach (inkl. certifierad coach enligt ICC)

Utbilda dig till Hälsocoach (inklusive ICC-certiferad coachutbildning)!

Genom ett unikt samarbete med Skandinaviska ledarhögskolan kan vi erbjuda en väldigt komplett utbildning för dig som vill jobba med kost, coaching och hälsa!

Vill du jobba med att förändra, utveckla och stärka andra människor hälsa och välmående? Vill du bli – eller är du redan, etablerad inom hälsobranschen och önskar kraftfulla verktyg för att skapa framgångsrika resultat hos dina klienter? Är du nyfiken på vad som driver och motiverar människor och vill hjälpa till att plocka fram och stärka klientens egna inre potential för att nå sina mål och behålla dem?

Skandinaviska ledarhögskolan och Svenska Näringsakademin har slagit ihop sina kvalitetsutbildningar för att tillsammans skapa marknadens mest attraktiva hälsocoachutbildning. Hos oss får du kunskap och träning, och därmed hög kompetens att coacha och vägleda människor till bättre hälsa och ökat välmående. Utbildningen ger dig spetskunskap i ämnet hälsa där vi ser till en helhet med delar som bra mat, kostterapier, rörelse, sömn, återhämtning och glädje. Dessa delar är alla starka komponenter för att eftersträva WHO´s definition på hälsa som är ”ett fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart frånvaro av sjukdom”.

Att vara coach, tillsammans med att ha spetskunskapen inom hälsa, ger kunskap och verktyg att aktivt lyssna och ställa frågor till klienten för att skapa insikt och motivation. Coachingprocessen hjälper klienten att medvetandegöra sina tankar, känslor och handlingar och skapa insikter kring sina förmågor, beteenden, värderingar och övertygelser. Genom att möjliggöra för utveckling och förändring ges handlingsutrymme och kraftfulla mål kan skapas där du som coach hjälper klienten att skapa målfokus och uthållighet för varaktiga resultat.

Om vår samarbetespartner Skandinaviska Ledarhögskolan
I vårt samarbete levererar Skandinaviska ledarhögskolan en certifierad coachutbildning som är kvalitetssäkrad genom ICC-utbildning (Läs mer om ICC på vår hemsida)..

Dessutom är coachutbildningen granskad och godkänd av EMCC (Läs mer om EMMC här) med Internationellt certifikat som utfärdas vid godkänt resultat. Coachutbildningen ger både kunskap och kompetens, då du både tränar teori samt praktiserar kunskapen. På utbildningen får du tillgång till erfarna coachtränare, och Skandinaviska ledarhögskolan har utbildat coacher i många år och är ledande inom utbildning, forskning och utveckling i segmentet. Svenska Näringsakademin är ledande inom kostutbildningar med välmeriterade och erfarna lärare samt utbildat mer än 2000 kostrådgivare. Lärarna på Svenska Näringsakademin har som lägst Masterexamen inom näringslära. Många har även forskningsbakgrund.

Hälsocoachutbildningen
Hälsocoachutbildningen innehåller tre block som startar flera gånger per år. Du väljer själv när du ska påbörja ett block. Dock kan du inte välja Hälsoinspirationsblocket som första block – i övrigt kan du välja datum och kursorter helt fritt.

 • ICC- certifierad coach utbildning – 9 dagar.
 • Diplomerad och licensierad kostrådgivare -10 dagar, alt. som distansutbildning.
 • Hälsokompetens – 3 dagar.

Som utbildad coach har du möjlighet att marknadsföra dig på våra hemsidor, ICC, Skandinaviska ledarhögskolan och Svenska Näringsakademin

Priser:
ICC-coach 48 750:- inkl moms (39 000 kr ex moms, inkl. kurslitteratur)
Licensierad och diplomerad Kostrådgivare 12 500-16900:- inkl moms, 10 000-13 520 exkl. moms (inkl. kurslitteratur)

Hälsokompetens 7250:- (5800 :- exkl moms)

Totalpris för alla tre kurserna: 49 320 - 52 488  exkl moms. (10% rabatt vid bokning av alla tre).

Finansiering
Genom oss kan du få fördelaktig finansieringshjälp. Ring eller mejla oss för mer information!

Utbildning riktar sig

 • till dig som vill arbeta som vill arbeta brett med kostrådgivning, hälsoinspiration och coaching

 • till dig vill kunna ta ett holostiskt grepp på hälsa
 • till dig som vill inspirera och vägleda med många effektiva verktyg
För mer information om Hälsocoach (inkl. certifierad coach enligt ICC), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän behörighet.

Vilka lärare jobbar i Pauluns Näringscenters utbildningsteam?

 • Fredrik Paulún - Omtyckt föreläsare och grundare av centret.
 • Martin Brunnberg - Utbildningsansvarig. Håller i större delen av undervisningen på kostrådgivarutbildningen. Martin är filosofie magister, nutrition och författare till ett flertal böcker inom ämnet.
 • David Jonsson - nutritionist och författare.
 • Susanne Dalsätt - kostrådgivare och inspiratör
 • Camilla Rova - Coach och utbildare
 • Svenska Näringsakademin arbetar även med andra duktiga och välmeriterade lärare som är experter inom just sina områden
 • Lars-Eric Uneståhl - Fil. Dr. Psykologi

Svenska Näringsakademins Facebook

Kostnader

Utbildningar som ingår i Hälsocoach: Licensierad & diplomerad kostrådgivare, Hälsoinspiratör och ICC Coach.

Examen, diplom och licenser ingår i kurspriset. Finansiering kan ordnas.

Svenska Näringsakademin

Svenska Näringsakademin

Vi utbildar kostrådgivare, coacher, personliga tränare, hälsoinspiratörer och kostrådgivare inom idrottsnutrition. Vi har till dags dato utbildat mer än 2000 kostrådgivare och har bidragit med kunskaper inom näringslära. Svenska Näringsakademin grundades 2004 och hette då Paulúns Näringscenter. Bakom Svenska Näringsakademin...


Läs mer om Svenska Näringsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsocoach (inkl. certifierad coach enligt ICC)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Näringsakademin

Drottningholmsvägen 340
Bromma

Tel: 08-440 90 80
Mobil 0736509033
www.svna.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Eva
(5)
Jag är riktigt glad att jag valde Hälsocoachutbildningen hos Svenska Näringsakademin och Skandinaviska Ledarhögskolan och fick ta del av deras samlade kompetens. Utbildningens olika delar var alla inspirerande på sina sätt; Martins kunnande inom näringslärans detaljer i kostrådgivardelen och den intressanta dialogen i klassrummet baserat på de ...
Visa mer
Susanne
(5)
Att utbilda mig till Hälsocoach har varit en härlig tid. Utbildningen är seriös och med forskning och fakta i grunden, vilket är viktigt för mig. Nu är jag igång med eget företag, där jag framför allt vill inrikta mig på kost och hållbar hälsa.
Helene
(5)
Jag har läst till Diplomerad Hälsocoach och Certifierad Internationell Coach hos Svenska Näringsakademin och Skandinaviska Ledarhögskolan och är så tacksam att jag tog beslutet att göra det. Det har förändrat mitt liv i en positiv riktning och jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv och om mitt sätt att se på andra. Utbildningen var väldig...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsocoach (inkl. certifierad coach enligt ICC) från Svenska Näringsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 95 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: