Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

Svenska Näringsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
40 timmar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
9 875 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
VT 2019 
Sommar 2019 
HT 2019 
Föreläsning
2019-04-29
Föreläsning
2019-05-06
Föreläsning
2019-05-07

Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

Vill du bredda dina kunskaper om hur man ska äta för att prestera optimalt? Du är vår nya distanskurs Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition perfekt för dig!

Kursbeskrivning 
Idrottande och träning är mer populärt än någonsin. Träning idag en livsstil för många och efterfrågan på personer med kunskap i hur man med kostens hjälp kan förbättra prestationerna ökar. Vi på Svenska Näringsakademin har därför samlat den senaste forskningen och erfarenheterna kring alla tänkbara aspekter av kostens påverkan på träning och tävlingsprestationer. Efter att du är klar med kursen kommer du att ha en bred kunskapsbas i idrottsnutrition och kommer att kunna ge råd inom alla områden inom prestation och kost.

Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition är upplagd enligt vårt beprövade distansutbildningskoncept med textavsnitt i kombination med videoföreläsningar och återkommande kunskapskontroller. Upplägget gör att du kan läsa och lyssna i den takt du själv vill och hela tiden också ha möjligheten att gå tillbaka och titta, lyssna och läsa på för att befästa kunskaperna.

Kursen börjar med en kursintroduktion och du får sedan en ordentlig repetition av den grundläggande näringsläran så att du har bra förkunskaper för att ta till dig de mer djuplodande avsnitten kring kostens påverkan på träningen.

Till vem riktar sig kursen?
Athletic Perfomance Nutrition – Idrottsnutrition är en kurs framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer. Kanske du jobbar som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning. Vi kräver inga speciella förkunskaper, men det krävs ett förstås ett brinnande intresse för området.

Kursplan

 • Introduktion till kursen Athletic Performance Nutrition – Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition
 • Grundläggande näringslära i tre delar.
 • Träningsfysiologi
 • Kolhydrater för prestation
 • Fett för prestation
 • Protein för prestation
 • Vätskans påverkan på prestationen
 • Mat och träningseffekt
 • Kost och idrottarens immunförsvar
 • Kosttillskott för förbättrad prestation
 • Praktisk idrottsnutrition – att ge råd till idrottare
 • Case

Omfattning: 40 timmar

Pris: 9875:- (7900:- exkl moms). Räntefria avbealningsmöjligheter finns.

Kursstart: Rullande (du kan starta när som helst)

För mer information om Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän behörighet. Grundläggande kunskaper om kost är önskvärda.

Vilka lärare jobbar i Pauluns Näringscenters utbildningsteam?

David Ek

David Ek är näringsfysiolog med flera års erfarenhet av personlig rådgivning och föreläsningar inom näringslära, träning och hälsa. David har som simmare och tränare också livslång erfarenhet av träning på alla nivåer. På Svenska Näringsakademin är David huvudansvarig förDiplomerad rådgivare idrottsnutrition samt förvåra personliga konsultationer. David är expertskribent i tidningar och är flitig gäst många närings- och träningspoddar. Just nu är han aktuell med boken Maten – ditt bästa träningsredskap.

 • Bachelor of Nutrition
 • Kostrådgivare – hälsoinpiratör
 • Lärare
 • Föreläsare
 • Författare – skribent

Examen & Intyg

Examinering och diplom ingår i kurspriset.

Fortsatta studier

Vår coachcutbildning och kostrådgivarutbildning rekommenderas som komplement till utbildningen för den som önskar kunna arbeta mer holistiskt med sin klient.

Svenska Näringsakademin

Svenska Näringsakademin

Vi utbildar kostrådgivare, coacher, personliga tränare, hälsoinspiratörer och kostrådgivare inom idrottsnutrition. Vi har till dags dato utbildat mer än 2000 kostrådgivare och har bidragit med kunskaper inom näringslära. Svenska Näringsakademin grundades 2004 och hette då Paulúns Näringscenter. Bakom Svenska Näringsakademin...


Läs mer om Svenska Näringsakademin och visa alla utbildningar.

Föreläsning

Groddskola med Sproutly och Martin Brunnberg

Grodd

Martin Brunnberg har groddskola och mingel tillsammans med Jonas från Sproutly 29 april i Bromma

Jonas lär dig alla knep för att lyckas med ditt groddande hemma och Martin föreläser om varför det är så nyttigt med groddar.

I priset ingår alkoholfri dryck och lättare måltid.

Biljettpris: 275:-

Läs mer om eventet HÄR

STOHOLM WEST (Svenska Näringsakademin)

Drottningholmsvägen 340
168 73 Bromma

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-29    Tid:   18:00 - 20:00 STOHOLM WEST - Bromma

Ät dig till ett friskt och långt liv! - Helsingborg

Ginger

Näringsfysiologen Martin Brunnbergs Sverigeturné fortsätter med den populära föreläsningen "Ät dig till ett friskt och långt liv!" Denna gången besöker Martin Ginger Hälsobar, Helsingborg 7 maj.

Att äta hälsosamt är inte svårt, jobbigt eller asketiskt. För att din hälsa ska maximeras permanent är det nödvändigt att dina livsstilsförändringar blir permanenta. Därför är det viktigt att hitta lösningar som fungerar för just dig. Den här föreläsningen guidar dig igenom små, enkla kostknep som ökar ditt välbefinnande och hälsa. Även om du mår bra idag kanske det finns nivåer ovan för din nivå? Här får du vägledning om hur du gör!

Läs mer om event HÄR.  

Biljettpris: 299:-

Ginger Hälsobar

Kolmätaregränden 6

252 20 Helsingborg

Om Martin Brunnberg

Martin har lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han ärutbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin (tidigare Paulúns Näringscenter)och förekommer ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har varit aktiv inom området i drygt 20 år och har till dags dato utbildat nästan 2.000 kostrådgivare i Sverige och Norge. Martin har även skrivit och medförfattat sex böcker som sålts i Sverige, Norge och Tyskland. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún samt poddar tillsammans med Fredrik Paulún i Näringspodden och Nutribe.com – Näringsnördarna.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-05-07    Tid:   18:00 - 21:00 Ginger Hälsobar - Helsingborg

Ät dig till ett friskt och långt liv! - Malmö

Ätbra

Näringsfysiologen Martin Brunnbergs Sverigeturné fortsätter med den populära föreläsningen "Ät dig till ett friskt och långt liv!" Denna gången besöker Martin In the Pink, Malmö.

Att äta hälsosamt är inte svårt, jobbigt eller asketiskt. För att din hälsa ska maximeras permanent är det nödvändigt att dina livsstilsförändringar blir permanenta. Därför är det viktigt att hitta lösningar som fungerar för just dig. Den här föreläsningen guidar dig igenom små, enkla kostknep som ökar ditt välbefinnande och hälsa. Även om du mår bra idag kanske det finns nivåer ovan för din nivå? Här får du vägledning om hur du gör!

Biljettpris: 299:-

In the Pink

Rälsplatsen 3

211 20 Malmö

Lär mer om eventet HÄR.

Om Martin Brunnberg

Martin har lång erfarenhet av personlig rådgivning, utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Han ärutbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin (tidigare Paulúns Näringscenter)och förekommer ofta i press och på radio som näringsexpert. Han har varit aktiv inom området i drygt 20 år och har till dags dato utbildat nästan 2.000 kostrådgivare i Sverige och Norge. Martin har även skrivit och medförfattat sex böcker som sålts i Sverige, Norge och Tyskland. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún samtpoddar tillsammans med Fredrik Paulún i Näringspodden och Nutribe.com – Näringsnördarna.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-05-06    Tid:   18:30 - 20:00 In the Pink - Malmö

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Näringsakademin

Drottningholmsvägen 340
Bromma

Tel: 08-440 90 80
Mobil 0736509033
www.svna.se

Recensioner

Martin
(4)
Utbildningen gav mig rätt verktyg för att kunna jobba med idrottare på elitnivå. Inget att klaga på!
Matthias
(5)
Jag kunde redan en hel del om näringslära, men ville få en spetskompetens inom näringslära. Kursen överlevererade. Mycket nöjd!
Anonym
(5)
Perfekt med en spetskurs inom detta område då jag redan har en dietistutbildning i botten! Tummen upp!
Beställ information

För att få mer information om Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition - Athletic performance nutrition
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 95 recensioner
Se alla skolans recensioner