Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare - Fuerteventura, Playitas

Svenska Näringsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Fuerteventura
100 timmar
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
Kostrådgivarutbildning - Fuerteventura, Las playitas

Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare - Fuerteventura, Playitas

Utbilda dig till kostrådgivare på soliga Fuerteventura. Här har du chans att göra utbildningen i intensivform tillsammans med vårt lärarteam och härliga kurskamrater i solen och värmen!

Om resmålet

Playitas träningskomplex är drömdestinationen för dig som är intresserad av träning sol och bad. Här hittar du allt från vindsurfing, golf, cykling till gym, tennis, simning (olympisk bassäng) gruppass, löpning  m.m. Majoriteten av all träningen sker utomhus med havet som utsikt. Hotellet är anpassat för en hälsosam livsstil och därmed erbjuder den generösa buffén egenodlade grönsaker och nyttiga alternativ för alla tycken och smaker. Komplexet har även en snackbar samt en italiensk och en spansk restaurang där man kan avnjuta sin lunch eller middag som omväxling, om du inte väljer att gå den korta promenaden till grannbyns restauranger.

Om Utbildningen på Playitas

Svenska Näringsakademins Kostrådgivarutbildning sträcker sig under två veckor där 10 av dagarna är lärarledda studiedagar vilket innebär att du även får tid över till att utforska hotellets alla aktiviteter, se dig om på ön eller bara lapa sol vid poolen. Fördelen med att välja vår intensivkurs på Playitas, förutom den vackra miljön, är att du får sammanhållning och support från dina kursdeltagare. Våra kursledare finns på plats dygnet runt och du har möjligheten att släppa alla måsten och bara koncentrera dig på dig och dina studier.

Utbildningen till Kostrådgivare är kvalitetssäkrad och godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.

I takt med att allt fler människor får upp ögonen för hur mycket kosten betyder för vår hälsa ökar efterfrågan på personal med kompetens inom näringslära. Hos oss kan du som vill arbeta med rådgivning och vägledning inom detta spännande område få en bra orientering i grundläggande näringslära varvat med praktiska delmoment i kostrådgivning. Under kursens gång lär du dig hur maten vi äter fungerar i våra kroppar och hur du omsätter det i konkreta råd och strategier.

Alla våra lärare har gedigna, dokumenterade utbildningar med specialinriktning på just de ämnen som de undervisar i. Många har en stark anknytning till forskarvärlden, vilket betyder att de är uppdaterade och kan ge dig de senaste rönen inom sina ämnen. För oss är det viktigt att du utvecklas maximalt under den tid som du går hos oss. Därför tillhandahåller vi daglig support de flesta dagar under året. Kursorter är Stockholm, Göteborg, Malmö, Fuerteventura eller helt på distans.

Som kostrådgivare arbetar du mot privatpersoner såväl som mot företag och kommuner. Rollen som kostrådgivare varierar och kan handla om alltifrån föredrag till personliga konsultationer, hälsoprojekt och kom-i-form-grupper. Inriktningen är varierar mellan förebyggande åtgärder till viktminskning och prestationsoptimering för träning.

Om utbildningen

Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare består av fem delar och omfattar cirka 20 dagar. Tre av delarna är fysiska träffar om tre dagar vardera. I perioderna mellan träffarna jobbar man med instudering och repetition på egen hand. Självklart är vårt lärarteam bara ett mejl eller telefonsamtal bort.

Kostrådgivarutbildning består av teori kring grunderna i näringslära, kostterapier, preventiv näringslära, idrottsnutrition och kost för viktminskning. Utbildningen baseras på vetenskaplig forskning och lärarna finns till hands både under och efter avslutad utbildning. Vår utbildning är inte konceptualiserad och vilar därför inte på någon särskild kostlära. Självklart tar vi upp de vanligaste inriktningarna med upplevda för- och nackdelar. Vi har stor fokus mot förebyggande näringslära med medicinterpeutisk inriktning.

Ring gärna utbildningsansvarig Martin Brunnberg på 08-440 90 80 eller mejla oss så berättar vi mer.

I priset ingår:

 • Licensiering
 • Kurslitteratur
 • Diplom
 • Räntefri avbetalning (läs mer på vår hemsida)
 • 100 lärarledda lektionstimmar
 • Kurslitteratur
 • Dietist Net (6 månaders gratis licens)
 • Support efter avslutad utbildning

Varför välja oss?

 • Utbildat över 2000 kostrådgivare
 • Etablerat 2004
 • Små grupper
 • Våra lärare är näringsfysiologer och erfarna pedagoger
 • Efter avslutad utbildning har du fri tillgång till våra forum och support till via mejl
 • Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för att effektivt arbeta med kostrådgivning
 • Våra elever tillhör marknadens mest nöjda gällande utbildningens kvalité
 • 1000:- boka tidigt rabatt. (Gäller bokningar 6 månader före kursstart)

Om licensen

När du avlägger examen hos oss får du ett licenskort. Licenskortet är ett kvitto på att du har uppdaterade kunskaper som du vid behov kan visa upp för kunder och arbetsgivare.

För mer information om Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare - Fuerteventura, Playitas, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän behörighet. Finansiering kan ordnas.

Vilka lärare jobbar i Svenska Näringsakademins utbildningsteam?

 • Fredrik Paulún - Omtyckt föreläsare och grundare av centret.
 • Martin Brunnberg - Utbildningsansvarig. Håller i större delen av undervisningen på kostrådgivarutbildningen. Martin är filosofie magister, nutrition och författare till ett flertal böcker inom ämnet.
 • David Jonsson - nutritionist och författare.
 • Susanne Dalsätt - kostrådgivare och inspiratör
 • Camilla Rova - Coach och utbildare
 • Svenska Näringsakademin arbetar även med andra duktiga och välmeriterade lärare som är experter inom just sina områden.

Ur utbildningens innehåll

 • Grundläggande näringslära - här går vi på djupet gällande energi, protein, fett och kolhydrater.
 • Fysiologi och energiprocesser - här tar vi upp mag-/tarmkanalens fysiologi och anatomi.
 • Kolhydrater och glykemiskt index/belastning - kolhydrater, insulin, blodsocker vid hälsa och sjukdom.
 • Kostoptimering vid idrott - idrottsnutrition. Hur ska man tänka gällande kosten?
 • Kosttillskott - vilka fungerar och vilka gör det inte? Och hur ska man använda dessa?
 • Mervärdesmat och paleolitisk kost - här tittar vi närmare på sån mat som vi är utveckla till att äta
 • Kostrådgivning, teori - hur jobbar man med kostrådgivning?
 • Praktiska övningar, fall - här jobbar vi med klient-case och ger varandra feed-back
 • Marknadsföring och kostrådgivning i praktiken - Susanne Dalsätt delar med sig av tips och erfarenheter från hennes mer än 20 år i branschen
 • Skriftlig examen - kursen avslutas med ett prov för att erhålla diplom och licenskort
 • Ätstörningar - vad är mekanismer och bakgrund till ätstörningar? Vad ska man vara uppmärksam på?
 • Vitaminer, mineraler och antioxidanter - Här går vi igenom allt som har med mikronäring att göra.
 • Kostterapier - vissa sjukdomar ställer specifika krav på kosten
 • Preventiv Näringslära - hur förebygger man (och viss mån behandlar) välfärdsjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, benskörhet och cancer?
 • Naturläkemedel och växtbaserade läkemedel - den här gruppen är lika okänd som missförstådd. Här reder vi ut begreppen.
 • Kost och viktminskning - det finns lika många viktminskningsstrategier som sandkorn på en strand. Här går vi igen de vanligaste med respektive för- och nackdelar.
 • Kroppssammansättning - att mäta kroppssammansättning istället för vikt är ett värdefullt verktyg för att utvärdera viktökning eller viktminskning
 • Arbete med kostdatorprogram -man behöver inte alltid använda kostprogram för att arbeta effektivt med kostrådgivning, men ibland är det värdefullt. I kursen ingår 6 månaders licens av programmet Dietist Net.

Svenska Näringsakademins Facebook

Examen & Intyg

Examinering, licenskort och diplom ingår.

Svenska Näringsakademin

Svenska Näringsakademin

Vi utbildar kostrådgivare, coacher, personliga tränare, hälsoinspiratörer och kostrådgivare inom idrottsnutrition. Vi har till dags dato utbildat mer än 2000 kostrådgivare och har bidragit med kunskaper inom näringslära. Svenska Näringsakademin grundades 2004 och hette då Paulúns Näringscenter. Bakom Svenska Näringsakademin...


Läs mer om Svenska Näringsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare - Fuerteventura, Playitas

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Svenska Näringsakademin

Drottningholmsvägen 340
Bromma

Tel: 08-440 90 80
Mobil 0736509033
www.svna.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Andre
(5)
Utbildningen är bred och heltäckande, läraren Martin är som ett vandrande lexikon. Att gå utbildningen på Playitas är värt varenda krona. 2 veckor med plug, sol, bad och träning. Idag har jag denna utbildning i ryggen och kan ge mina pt-kunder de bästa förutsättningarna för att lyckas.
Maria
(5)
Vad jag tycker om utbildningen? Att lägga tid, engagemang och pengar på en utbildning och sen upptäcka att den överträffade alla mina förväntningar gör att jag med fullständig ärlighet kan säga till dig som funderar – ”Anmäl dig! Hoppa på! Kör bara kör! Du kommer inte att ångra dig!” Innehållet i utbildningen spänner över många ämnen och...
Visa mer
Johanna S
(5)
2015 sökte jag efter en kostrådgivarutbildning som jag kände kunde ge mig det lilla extra i kunskap och upplevelse. När jag söker efter utbildning är det av stor vikt för mig att den känns "äkta" och genuin. Jag vill ha den både teoretisk och praktiskt upplagd, intensiv och genomtänkt för att jag ska få ut så mycket jag kan på den tid jag avsa...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Diplomerad & Licensierad Kostrådgivare - Fuerteventura, Playitas från Svenska Näringsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 95 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: