Visa studentum.se som: Mobil

Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd

Svenska Frisörskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 2 terminer. OBS! Specialpris justnu 119.000 och TIDIGARE PRIS 149.900 (gäller start Våren 2018)
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Nej
Recensioner: (25 Recensioner)
Startdatum: Lämna en intresseanmälan för info! - Stockholm

Videoreportage

Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd

Välj en frisörskola i Stockholm med en internationellt godkänd frisörutbildning!

Svenska Frisörskolan bedriver en högklassig frisörutbildning i Stockholm. Skolans motto är att du ska bli en av Sveriges bästa frisörer! Om du vill gå en bred frisörutbildning i fräscha lokaler är Svenska Frisörskolan i Stockholm skolan för dig.

Svenska Frisörskolan erbjuder dig en oerhört bred utbildning med tonvikt på frisörteknik och kundservice. Målsättningen är att just du ska bli en av ”Sveriges bästa frisörer”.

Frisörutbildningen omfattar även extensions, naglar, make-up och stylistämnen eftersom utvecklingen inom branschen går mot att man jobbar med helheten inom skönhet. En frisör bör idag ha ett bredare spektra och behärska mer än bara hår.

Svenska Frisörskolan är internationellt godkänd av Pivot Point och OMC (Organisation Mondiale Coiffure). Pivot Point är världsledande inom  frisörutbildning och tillbehör och finns i cirka 70 länder. OMC är världens största frisör- och modeorganisation.

Skolan är också godkänd av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Frisörföretagare samt Handels, och godkänd av Skolverket/YH (Myndigheten för Yrkeshögskolan) och står under statlig tillsyn 2015.

Detta är av stor betydelse och ger dig även möjlighet att avlägga gesällprov på snabbast tänkbara sätt!

Lärarna på frisörutbildningen i Stockholm

Huvudlärarna har lång erfarenhet av frisörbranschen och har pedagogisk högskoleutbildning samt gesäll- och mästarbrev. Undervisningen utgår från Pivot Points utbildningssystem som är det största inom frisörutbildning världen över.

Svenska Frisörskolan är en av Sveriges mest lärartäta frisörutbildningar med en lärare per cirka tio elever (för att vara godkänd av Sveriges Frisörföretagare krävs en lärare per 16 elever). Under två terminer vistas du heltid på skolan med inslag av salongspraktik. Tempot i frisörutbildningen är högt och det krävs 100 procent engagemang från dig!

Skolans rektor arbetar i den dagliga undervisningen, hon är medlem i Inter Coiffure Mondiale en organisation för de främsta frisörerna i varje land, samt en av Sveriges utbildare i Pivot Point systemet.

Välkommen på besök till Svenska Frisörskolan i Stockholm

På Svenska Frisörskolan i Stockholm råder alltid en trevlig stämning, lärare och elever har en mycket öppen dialog. Du som vill gå en frisörutbildning i Stockholm är alltid varmt välkommen att besöka skolan för en rundtur och pratstund.

Frisörutbildningen bedrivs i Solna. Skolan ligger på promenadavstånd Årets frisörfrån Sundbybergs centrum med mycket goda kommunikationer. Hit kan du åka med tunnelbana, buss, pendeltåg och fjärrtåg. Ett stenkast från skolan ligger tunnelbanestationen Vreten. Svenska Frisörskolan i Stockholm förmedlar även ett begränsat antal bostäder åt sina elever.

Elever från Svenska frisörskolan har blivit nominerade till Årets elev i tävlingen Årets frisör år 2017 och 2015.

För mer information om Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Svenska Frisörskolan har ett unikt antagningssystem. Inga tidigare erfarenheter krävs och man tittar inte heller på betyg. Efter att du lämnat din intresseanmälan blir du kontaktad och det bokas en tid för intervju och handlagstest på skolan.

Examen, diplom m.m.

Skolsalongen på Svenska Frisörskolan i Stockholm är mycket populär, du kommer att få stor erfarenhet av kundhantering under din frisörutbildning, vilket ger säkerhet och en försmak av det verkliga arbetslivet.

Innan du lämnar skolan gör du första delen av gesällprovet, delprov 1, vilket ingår i kursavgiften (under förutsättning att du får godkänt på delprovet). Efter att du gått frisörutbildningen på Svenska Frisörskolan i Stockholm följer färdigutbildningstid på salong innan du avlägger den slutliga delen av gesällprovet.

Under skoltiden erhåller du internationellt certifikat från OMC och Pivot Point efter avlagt prov.

Kostnader

Ord pris 149 900 just nu 119 900 SEK (gäller vårterminen 2018 begränsat antal platser).

Utbildningmaterial som ingår i kursavgiften - Svenska Frisörskolan, Stockholm

  • OLS (Online Learning System) under utbildningstiden på skolan
  • 4 Pivot Point böcker – ett ovärderligt bibliotek
  • Dahlstrands böcker; Hår och färg, Hår och kemi
  • Verktygshölster med saxar, kammar mm
  • 3 Pivot Point övningshuvuden
  • Nagel-kit
  • Makeup-kit

Ord från en tidigare student

Antoine Astour

Att efterlämna fina minnen, det är meningen med livet.

Tänk att du får vara den som stärker en annans självförtroende till vardags, att bidra till en minnesfull bröllopsdag och till och med chansen att bli nationellt/internationellt erkänd som en tekniskt duktig frisör. Det kan gå fort, otroligt fort...!

Antoine Astour heter jag och jag startade min resa på Svenska Frisörskolan Stockholm i augusti 2015.

Jag blev välkomnad till en intervju där jag blev bemött av en unikt varm människa, Sanna Lindgren som är rektor och lärare på skolan. Allt kändes bara så himla trevligt; skolan, elever, intervjun och intagningen. Därför valde jag Svenska Frisörskolan Stockholm.

140 000 kronor, jag vet, det kändes. Det var absolut inget jag hade i bakfickan. MEN! Nu när jag vet hur utbildningen är ska jag ge er facit i hand! Vi fick så mycket mer än vad 140 000 kronor var ens i närheten värt. Ett helt läsår av glädje, svett, tårar och gränslös kreativitet!

Alla lär sig inte på samma sätt, och det kan vi alla hålla med om. Svenska Frisörskolan Stockholm hjälper dig att finna det sätt som du lär dig bäst på! Börja med rätt inställning så tar förutsättningarna aldrig slut på denna skola, oavsett hur sakta eller snabblärd du är!

Det bästa med utbildningen är svårt att avgöra, det finns många aspekter. Men för att nämna en, Årets Frisör-tävlingen! Jag fick chansen att tävla i den genom skolan och det gav mig så otroligt mycket mersmak än vad jag redan hade. Jag blev coachad av lärare på skolan till att behärska tekniker specifikt för att skapa frisyren, hantera stressen, bli av med större delen av nervositeten. Månader senare kom beskedet, jag blev nominerad till tävlingen.

Jag är en 26-årig man som på senare år fattat vad nyckeln till framgång är: en positiv inställning och hårt arbete!

Jag är idag heltidsanställd på DaisyGrace Conceptstore i Sturegallerian, tidigare Corinne & Friends. Samma salong, nya ägare. Jag är frilanstekniker för GHD och har även startad en egen firma. Det allra senaste jag klarat av är det stora Gesällprovet. Så nu äntligen är jag en behörig frisör med internationell godkänd licens!

Frisörverktyg har med jämna mellanrum hittat till mina händer genom åren och då enbart för att det är kul. En hobby som efter skolan blev mitt yrke, som idag är min livsstil!

/Antoine, tidigare student vid Svenska Frisörskolan i Stockholm

Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan strävar efter att utbilda Sveriges bästa frisörer. Skolan är internationellt godkänd av OMC och Pivot Point.

Pivot Point är världsledande inom frisörutbildning och tillbehör. Pivot Point präglas av ständig utveckling och man tar fortlöpande fram nya professionella produkter och undervisningsmaterial. Svenska Frisörskolan är också godkänd av bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna samt Handels. Svenska Frisörskolans frisörutbildning leder till gesällbrev.

Svenska Frisörskolan bedriver exklusiva frisörskolor och har några av de bästa lärarna och samarbetspartners som finns att tillgå i branschen! Skolans ambition är att utbilda elever till att bli kreativa och konstnärliga frisörer som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden.

Svenska Frisörskolan erbjuder internationellt godkända frisörutbildningar på flera orter. Välj frisörutbildning i Stockholm, Trollhättan och Göteborg!

Visa alla utbildningar med Svenska Frisörskolan

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Svenska Frisörskolan

Svenska Frisörskolan

Kungsgatan 53
461 34 Trollhättan


Recensioner

Therese Holmberg   |   2017-12-12
Jag är övertygad om att jag fick bästa möjliga utbildning på just svenska frisörskolan i Solna Strand! Jag hade tre underbara lärare och fantastiska klasskompisar! Idag är jag färdigutbildad frisör med gesällbrev och mycket på grund av Sannas hjälp hela vägen efter själva skolan också.
          (5)
Sara Jansson   |   2017-12-12
Det bästa med utbildningen var dom engagerade och kompetenta lärarna! Fanns alltid där när man behövde hjälp! Utbildningen var väldigt bra! Jag lärde mig otroligt mycket, så när jag var klar med utbildningen kände jag mig klar att jobba på salong.
          (5)
Karin Johansson   |   2017-12-12
Jättebra!
          (5)
Beställ information

För att få mer information om Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Frisörutbildning i Stockholm - Internationellt godkänd
Kursrecensioner
          (4,9)
Baseras på 25 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
          (4,9)
Baseras på 26 recensioner
Se alla skolans recensioner