Visa studentum.se som: Mobil

SMF, Studiemotiverande Folkhögskolekurs

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Luleå
13 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: Löpande - Luleå

Om utbildningen

Ibland är det svårt att veta vad man vill eller ta sig dit man vill eller så behöver man bara ta en paus från det man gör nu. Oavsett om det är jobb eller studier så kan Studiemotiverande kurs vara ett bra alternativ för dig som vill ha hjälp att hitta din väg i livet.

Det här är en extra rolig kurs. Kursens mål är att hitta varje persons unika väg i livet, oavsett om det är jobb eller studier – det är du som väljer vad du vill fokusera på.

För att hitta din väg och hjälpa dig att nå ditt mål så jobbar vi i små grupper och låter varje person bidra med sina önskemål om vad kursen ska innehålla.
Vi har inga prov och studietakten anpassas efter dig och gruppen.

Det brukar bli en väldigt lugn, tillåtande och inspirerande miljö när både du och gruppen får vara delaktig i vad kursen ska fokusera på.
Ibland åker vi på studiebesök, ibland får vi besök och gästföreläsare, ibland går vi utomhus och lär oss matematik genom att mäta hur fort bilarna kör, ibland gör vi collage för att redovisa något… ja, sätten att lära sig och ta sig mot sitt mål är många.

Om det är fortsatta studier som är målet så hjälper vi dig att ta reda på och jobba med det som krävs för att studera vidare.

Om det är arbete som är målet så hjälper vi dig att hitta de verktyg du behöver för att ta dig dit.

Du berättar vad du siktar mot och vi hjälper dig hitta vägen dit.

Visst låter det intressant!?

Om kursen

Kursen syftar till att öka din motivation till att ta nästa steg i livet oavsett om det handlar om studier eller arbete. Grundkravet är att du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och saknar fullständiga grund- eller gymnasiebetyg.

Efter avslutad kurs kommer du vara närmare ditt mål, kanske är det samma mål som du hade vid kursstart eller så har det förändrats längs vägen. Hur det än blir så finns vi här och stöttar dig.

Du kan få ekonomiskt stöd under tiden du studerar. Det kan vara aktivitetsersättning, utvecklingsersättning eller etableringsersättning.

Intag sker kontinuerligt under både höst- och vårtermin. Kursen utformas till viss del efter deltagarnas önskemål och behov.

Om du är intresserad av att gå SMF eller bara nyfiken och vill veta mer prata med Arbetsförmedlingen eller med oss!

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

För mer information om SMF, Studiemotiverande Folkhögskolekurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Distansutbildningar

Kontakt

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon, e-post, Facebook och Teams. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Boende

På Sunderby folkhögskola finns det hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende.

Så ansöker du

Ansökan

Du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och sakna fullständiga grund- eller gymnasiebetyg. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen för att ansöka till kursen. Antagning sker fortlöpande under året i mån av plats.

Kostnader

Kursen är inte CSN-berättigande men du har möjlighet att få aktivitetsstöd under kursperioden.

Fortsatta studier

Efter kursen kan du fortsätta studera på någon av våra andra kurser/utbildningar, söka till annan skola eller etablera dig på arbetsmarknaden.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: SMF, Studiemotiverande Folkhögskolekurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Tel: 0920-26 66 00

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen SMF, Studiemotiverande Folkhögskolekurs från Sunderby folkhögskola, fyll i följande uppgifter: