Visa studentum.se som: Mobil

Naturvetenskapligt basår

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Luleå
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Luleå

Om utbildningen

På naturvetenskapligt basår läser du in särskild behörighet i de naturvetenskapliga ämnena samt matematik i mindre grupp. Eftersom detta är en helt ny utbildning på vår folkhögskola undersöker vi i nuläget externa samarbetspartners för olika teman, studiebesök och laborationer.

Upplägg

Under höstterminen läser du Matematik 3c, Fysik 1a, Kemi 1, Biologi 1, och på vårterminen läser du Matematik 4, Fysik 2, Kemi 2 och Biologi 2. Undervisningen varvar teoretiska föreläsningar, praktiska moment, laborationer och studiebesök. Om du har behörighet i de kurser som går under höstterminen, är du givetvis välkommen att ansöka till vårtermin för att komplettera för full behörighet.

  • Matematik 3c och 4
  • Fysik 1a och 2
  • Kemi 1 och 2
  • Biologi 1 och 2

Vi individanpassar varje deltagares studieplan, vilket innebär att det finns möjlighet att enbart läsa en del av ämnena, exempelvis om man redan har behörighet i vissa av ovanstående kurser eller om den inte behövs för den vidareutbildning man siktat in sig på.

Studierna sker på plats på Sunderby folkhögskola med lärarledda lektioner i klassrum, och bedrivs på heltid (100 % studietakt) och  kommer att ha ett högt tempo, för att hinna med alla ämnen på ett läsår. Därmed förutsätter det att du har förmåga att planera dina studier och ansvara för ditt lärande. Vi erbjuder också särskilda lektionspass som du kan boka för att arbeta med läxor eller få extrahjälp med uppgifter och laborationer.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

För mer information om Naturvetenskapligt basår, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakt

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon, e-post, Facebook och Teams. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Distansutbildningar

Boende

På Sunderby folkhögskola har vi inget internat/studentboende men det finns hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. 

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Kostnader

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift.
Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Fortsatta studier

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du ansöka till exempelvis läkarprogrammet, ingenjörsprogrammen, tandläkarprogrammet och andra naturvetenskapliga utbildningar som biolog eller kemist.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Naturvetenskapligt basår

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Tel: 0920-26 66 00

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naturvetenskapligt basår från Sunderby folkhögskola, fyll i följande uppgifter: