Visa studentum.se som: Mobil

Konstskolan åk 2

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Södra Sunderbyn
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Konstskolan åk 2

Konstskolan åk 2

Konstskolan årskurs 2 - för dig som vill fördjupa dig inom bild och form

I årskurs 2 påverkar du din studieplan genom ett eget val av verkstäder. Målet med utbildningen är att bibringa fördjupande kunskaper i arbete med färg och form.

Konstskolan åk 2 är inriktad på praktiskt arbete genom ett personligt val under längre studieperioder i skolans ateljéer. Den övriga tiden består av teoretiska avsnitt. Efter genomgången kurs skall den studerande ha sådana kunskaper så att eleven kan söka vidare till ett tredje specialiseringsår för ytterligare fördjupning inom ett valt fackområde eller estetiska utbildningar på högskola.

Så ansöker du

Förkunskaper:

1-årig konstutbildning eller grundkunskaper i de olika verkstäderna: 2dim, 3dim och textil.

Arbetsprover:

Skall bifogas i digital eller fysisk form. All information hittar du i dokumentet "Bilaga till ansökningsblankett 2018/19" som finns på utbildningens webbsida.

Personligt brev:

Du som söker bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Det personliga brevet är viktigt för ert gemensamma arbete under året.

Övrigt:

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål samt till att betala serviceavgift (läs mer om detta under "Kostnader").

Ansökan sker via School Soft på skolans hemsida. När du ansöker till Sunderby Folkhögskola för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt kan du ringa till skolan.

Utbildningens innehåll

De obligatoriska momenten i årskurs 2 består av:

  • Verkstads- och materialkunskap
  • Designblock med utställning
  • Personligt verkstadsval
  • Teckning
  • Eget arbete
  • Projekt där eventuell studieresa ingår

Kostnader

Service- och materialavgift*:

4900 kronor/år

*Varje år betalar du en serviceavgift samt en materialavgift på totalt 4900 kronor. Dessa avgifter täcker tillhandahållande av maskiner, kameror, tryckramar och visst grundmaterial. De täcker också upp för boende under höstresan som genomförs varje år. Du som deltagare står själv för övrigt material när detta krävs för skolarbete i verkstäderna. Exempelvis: under textiltrycket kommer du behöva köpa tyg, emulsion, tejp och en burk textilfärg och under keramiken behöver du köpa lera. Under digital bild behöver du inte köpa så mycket material men däremot ha matpengar till hands då vi är ute och fotograferar. Du har möjlighet att själv bestämma vilken prisnivå du vill lägga dig i de flesta materialinköp.

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola!   Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivilligheten är något som vi vet är väldigt viktig,...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstskolan åk 2

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Tel: 0920-26 66 00

Beställ information

För att få mer information om Konstskolan åk 2 via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.