Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Feminism & gestaltning

Sundbybergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1 termin
Heltid
CSN-berättigad

Feminism & gestaltning

feminism& gestaltning

Är du arg över orättvisor? Längtar du efter verktyg för att förändra samhället? Sök till Feminism & gestaltning. Kursen ges på heltid och är CSN-berättigad.

Feminism & gestaltning riktar sig till dig som är intresserad av feministiskt förändringsarbete. Under kursen studerar vi olika inriktningar inom feminismen – t.ex. postkolonial feminism, socialistisk feminism och queerfeminism – och vad de säger oss om samhället. Hur påverkas våra liv av rasistiska och sexistiska förtryck? På vilka sätt återskapas klassorättvisor? Och hur kan vi använda skapandet som ett verktyg för att skapa förändring?

På kursen arbetar vi med att utforska kunskap, kamp och kollektivitet genom teori, skapande, skönlitteratur och erfarenhet. Vi provar på att arbeta med olika kreativa uttryck, såsom poesi, filmskapande och politisk scenkonst. Inga förkunskaper behövs, men däremot en vilja att testa på och att arbeta med kollektiva kunskapsformer.

I mötet mellan feministisk teori och kreativa uttryck öppnar sig ett annat sätt att erfara, utforska, använda och göra kunskap. Genom föreläsningar, workshops och diskussion utvecklar du och dina kurskamrater era tankar kring makt och orättvisor, och undersöker möjliga motstånd tillsammans.
Lärare för kursen är Johanna Hillerbrand Rune och Pedram Nasouri.

För mer information om Feminism & gestaltning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan görs via skolans hemsida. Sökande kallas till en antagningsintervju. Med din ansökan bifogar du ett personbevis och ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 1 600 kr. Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Sundbybergs Folkhögskola

Sundbybergs Folkhögskola

Sundbybergs folkhögskola har haft sitt nuvarande namn sedan 1997, men skolans anor sträcker sig ända tillbaka till 1836 då den kallades Stockholms Borgarskola. Skolan erbjuder kurser på en mängd olika nivåer där du både kan läsa upp grundskolebehörighet, gymnasiehörighet, allmän...


Läs mer om Sundbybergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Feminism & gestaltning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sundbybergs Folkhögskola

Kasernvägen 1
174 02 Sundbyberg

Tel: 08-445 39 00
sundbybergsfolkhogskola.se

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Feminism & gestaltning från Sundbybergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: