Visa studentum.se som: Mobil

Dokumentärfilmslinjen

Sundbybergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundbyberg
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Dokumentärfilmslinjen

Dokumentärfilm

Dokumentärfilmslinjen är en ettårig grundkurs där du får lära dig alla verktyg som behövs för att göra dokumentärfilm. Såsom stillbild, bildkomposition, filmkamerans olika uttrycksmöjligheter, ljussättning, redigering, ljud, intervjuteknik och dokumentär regi. 

Vi ser mycket dokumentärfilm och gör analyser av dessa. Undersöker olika dokumentära filmstilar och dyker in i frågor som rör moral, etik och juridik.

Vi arbetar tematiskt i block vilket innebär att du under en period lär dig ett verktyg i taget. Utbildningen är praktiskt inriktad och varje block består av genomgångar med tillämpade filmövningar samt avslutande feedback.

Som deltagare kommer du att jobba i mindre team och prova på olika roller.

Dokumentärfilmslinjen har en uppgraderad filmutrustning anpassad för dokumentärt bruk. Redigering görs i Mac miljö. Skolan har en redigeringsstudio, rum för ljussättning samt en ljudstudio.

Under Höstterminen lär du dig grunderna samt tillämpar dessa i några längre projekt.

Vårterminen består av ett längre projekt som du arbetar med i ett mindre team. Ni kommer att få hjälp att utveckla er idé till färdig film. Handledning genom de olika processerna. Workshops med fördjupad teknisk kunskap.  Återkommande Work in Progress visningar i helklass. 

Du behöver inte ha gjort någon film tidigare för att gå på Dokumentärfilmslinjen. Du har säkert med dig någon annan likvärdig kunskap. Det viktigaste är att du vill ägna dig helhjärtat åt att utforska den kraft som en bra dokumentär har.

Dokumentärfilmslinjen består av en ettårig grundkurs och ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.

För mer information om Dokumentärfilmslinjen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker via skolans hemsida. Ett urval av de sökande kallas till intervju.

Du behöver grundläggande datavana och ett stort intresse för dokumentärfilm.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 000 kr per termin. (6 000 kr för hela kursen)

Csn berättigad.

Sundbybergs Folkhögskola

Sundbybergs folkhögskola har haft sitt nuvarande namn sedan 1997, men skolans anor sträcker sig ända tillbaka till 1836 då den kallades Stockholms Borgarskola. Skolan erbjuder kurser på en mängd olika nivåer där du både kan läsa upp grundskolebehörighet, gymnasiebehörighet, gå...


Läs mer om Sundbybergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dokumentärfilmslinjen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sundbybergs Folkhögskola

Kasernvägen 1
174 02 Sundbyberg

Tel: 08-445 39 00
Fax 08-733 18 80
sundbybergsfolkhogskola.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dokumentärfilmslinjen från Sundbybergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: