Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundbyberg
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Sundbyberg
Sista ansökan: 2017-05-15

Allmän baskurs

Läs Allmän kurs på Sundbybergs folkhögskolaLäs upp till gymnasiekompetens

Sundbybergs Folkhögskola erbjuder en allmän kurs som vänder sig till dig som av olika anledningar inte har gymnasiekompetens, eller avbröt dina gymnasiestudier i förtid. Här kan du i egen takt och baserat på dina förkunskaper studera upp till gymnasiebehörighet. Under kursens gång studerar du svenska, engelska, matematik, samhällsorienterade ämnen samt drama/bild. Förutom dessa ingår även ett tillvalsämne, där du själv kan välja vad du vill läsa.

Skolan har som mål att ge dig en bred allmänbildning som förbereder för fortsatta studier på gymnaisenivå. Du kommer få lära dig genom grupparbeten, individuellt arbete, studiebesök, föreläsningar och skapande uttryck.

Tidigare elev berättar

Homeira läste Allmän baskurs på Sundbybergs folkhögskola med start 2009. Såhär minns hon det:

“Jag var inte behörig för studier på universitet. Jag saknade språkkunskaper. Fick inte plats på flera utbildningsinstanser eftersom jag hade någon form av utbildning (Data) från mitt hemland. Folkhögskolan fyllde gapet där emellan. Folkhögskolan erbjöd mig inte bara kurser och utbildningar rent teoretiskt utan möjlighet och metoder att komma i kontakt med samhället. Personalens engagemang, vilja och omsorg gjorde det möjligt för mig. Man iakttar föreläsarna och den glöd och kärlek de lägger ned på sitt arbete på folkhögskola.

Idag läser jag för att bli miljövetare på Södertörns högskola, institution för Livskunskap. Hittills jag klarat alla moment, tack och lov. Det jag saknar är värmen och glädjen jag kände hos Sundbybergs folkhögskola.”

För mer information om Allmän baskurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Kursen har inga särskilda ansökningskrav. Den vänder sig till dig som har grundskolekompetens, inte har grundskolekompetens, eller om du avbröt dina gymnasiestudier i förtid. 

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN. För studiematerial, kopiering samt studiebesök tillkommer en kostnad om 900 kr per termin. 

Fortsatta studier

Efter kursen har du möjlighet att studera vidare på gymnasienivå på folkhögskola.

Sundbybergs Folkhögskola

Sundbybergs Folkhögskola

Sundbybergs folkhögskola har haft sitt nuvarande namn sedan 1997, men skolans anor sträcker sig ända tillbaka till 1836 då den kallades Stockholms Borgarskola. Skolan erbjuder kurser på en mängd olika nivåer där du både kan läsa upp grundskolebehörighet, gymnasiehörighet, allmän...


Läs mer om Sundbybergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän baskurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sundbybergs Folkhögskola

Kasernvägen 1
174 02 Sundbyberg


Beställ information

För att få mer information om Allmän baskurs via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner
Se alla skolans recensioner