Visa studentum.se som: Mobil

Studera med Study Abroad - Riga Stradins University

Study Abroad
Sammanfattning
Utbildare: Study Abroad
Utbildningsort: Riga
Längd: 5 - 6 år
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja

Studera med Study Abroad - Riga Stradins University

riga study abroad

Medicinska studier utomlands med Study Abroad i Riga

Studera till läkare och tandläkare utomlands! I Lettlands huvudstad Riga ligger Riga Stradins University. Här studerar cirka 4600 studenter och sedan 1990 sker all undervisning på engelska inom den medicinska fakulteten, något som gör medicinutbildningarna väldigt attraktiva för internationella studenter.

Studiemedelsberättigade tandläkar- och läkarutbildningar

Riga Stradins University har ett välutrustat bibliotek och på universitetet får alla studenter skolböcker för de två första skolåren gratis. Studierna på Riga Stradins University är studiemedelsberättigade och det finns många före detta svenska studenter som numera arbetar som läkare eller tandläkare i Sverige.

För mer information om Studera med Study Abroad - Riga Stradins University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Program och Kurser

Studierna ger läkarutbildning (M.D.grad) som är godkänd i EU-området och i vissa andra länder. AT genomförs på vanligt sätt. På Riga Stradins University kan du studera följande program: 

  • Läkarprogrammet
  • Tandläkarprogrammet

Ansökan och behörighet

Kontakta Study Abroad för mer information kring ansökan till Riga Stradins University, se studyabroad.se.

Boende

Det flesta svenska studenter väljer att dela lägenhet med andra studenter. Man bor bäst i centrum eller gamla stan i Riga då det finns störst nöjesutbud. Kostnaden för boende är lägre än i Sverige och lägenheter är ganska enkla att få tag i. De första dagarna erbjuder universitetet ett tillfälligt boende som är ett populärt val för många nyanlända studenter och därifrån kan man ge sig ut och leta efter sin framtida bostad.

Reportage

"Vi tog steget med Study Abroad"

"Vi tog steget med Study Abroad"

Läs mer Study Abroad

Funderar du på att åka utomlands för att plugga? Du är långt ifrån ensam. Ibland kan dock steget till att förverkliga sin dröm kännas långt. Här kan du läsa om studenter som gjort slag i saken och tagit sig ut i världen med hjälp och stöd från Study Abroad. Johan kombinerade studier med praktik i New York och Claes valde studier i Honolulu på exotiska Hawaii. Vart vill du åka?


Study Abroad

Study Abroad

Vi samarbetar med ett stort antal universitet, college och språkskolor runt om i världen. Välj bland studier i Australien, USA, Nya Zeeland, Storbritannien, Tyskland med mer. Study Abroad hjälper dig med din ansökan, val av skola, CSN, visum och erbjuder...


Läs mer om Study Abroad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Studera med Study Abroad - Riga Stradins University.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Study Abroad

Study Abroad

Study Abroad
Kungsgatan 33
111 56 Stockholm