Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) – Svenska som andraspråk

Studium, i Göteborg
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-20
Utbildningsform
Klassrum
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Januari 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-20
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Lärvux SFI – Svenska som andraspråk

Lärvux SFI – Svenska som andraspråk

Kurser för dig som har svenska som andraspråk. 

I alla våra kurser och utbildningar utgår vi från vad du redan kan och vad du behöver lära dig. Du får lära dig mer för att klara dig bättre i vardagen och i samhället. Vi har trygga, erfarna lärare som hjälper dig på bästa sätt. Du får använda datorer, surfplattor och böcker. Ibland får du gå på studiebesök för att lära dig mer.

Studieplanering

Tillsammans med lärare och vägledare planerar du dina studier och innehållet i undervisningen utifrån dina behov och tidigare kunskaper. Undervisningen hos oss sker i små grupper i lugn takt. På kurserna för du betyg eller intyg. Utbildningen kostar ingenting. Ibland får du betala för böcker, kopior och arbetskläder.

För mer information om Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) – Svenska som andraspråk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Januari 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2023-10-20

Mars 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-01-19

Varför välja Studium?

92% får jobb efter genomförd utbildning

Kombinera arbete med studier

Samarbete med branscher

Så ansöker du

Komvux som särskild utbildning är en frivillig skolform för dig som:

  • har fyllt 20 år
  • har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada

Du kan ansöka till utbildningen om du:

  • vill lära dig mer för att klara dig bättre i samhället
  • vill utveckla dina kunskaper för att klara dig bättre i arbetslivet

Ansökan görs via skolans hemsida

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) – Svenska som andraspråk

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Välkommen till Studium!

- Vuxenutbildning som leder till jobb!  أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 Vill du jobba med barn eller inom vården? Eller kanske utbilda dig till kock eller bagare och konditor? Eller kanske en dröm om...

Läs mer om Studium och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

De olika inriktningarna

SFI – Svenska för invandrare

Du som är nyanländ i Sverige kan läsa SFI på Lärvux. Du får träna på att förstå och tala svenska i olika situationer. Du får också träna på att läsa och skriva på enkel svenska och lära dig om hur det svenska samhället fungerar. Undervisningen sker i mindre grupp och i långsam takt.

Matematik för nybörjare

Matematik är en orienteringskurs för dig som är nyanländ i Sverige och behöver lära dig viktiga matematiska ord och begrepp på svenska. I kursen får du lära dig att räkna och använda matematiska tecken. Du får även öva på ord för att förstå tid, använda klockan och förstå pengars värde. Efter orienteringskursen kan du söka en av kurserna i matematik på grundläggande nivå.

Göteborg – en stad att upptäcka

Kursen ges på lätt svenska och riktar sig till dig som läser sfi eller svenska som andraspråk. I kursen får du praktiskt träna svenska genom att göra studiebesök på olika platser i Göteborg. Vi fotograferar stadsmiljöer och i klassrummet samtalar vi sedan om de platser vi besökt. Denna delkurs är speciellt riktad till dig som vill träna på att prata svenska och till dig som vill lära känna Göteborg bättre.

Datorkunskap för nybörjare

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig hur man använder en dator. Du kommer att få lära dig att starta datorn, logga in på internet, skriva och spara ett dokument. I kursen lär du dig också hur du kan hålla kontakten med kompisar genom att skicka e-post och vara med på sociala medier.

Att leva i Sverige på lätt svenska

Kursen ges på lätt svenska och riktar sig till dig som läser sfi eller svenska som andra språk. I kursen får du lära dig hur det är att leva i Sverige, till exempel om boende, miljö och familj. Du får också lära dig om olika samhälls funktioner och samhällsservice, till exempel räddningstjänst, sjukvård, yrken och fritid.

Geografi på lätt svenska

I ämnet geografi får du lära dig att förstå och använda världskartan och jordgloben. Du får lära dig om hur jordens olika klimat och växtzoner påverkar människan. Kursen tar också upp miljöfrågor och hur dina val i vardagen kan påverka miljön.