Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i barns språkutveckling: studiegång för lärare och samhällsvetare

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Inom ramen för Masterprogrammet i barns språkutveckling fördjupar studenten sina språkvetenskapliga kunskaper inom språkutveckling i allmänhet och barns språkutveckling i synnerhet, liksom i olika metodologiska ansatser inom området barns språkutveckling. Tyngd läggs vid att studenten utvecklar sitt vetenskapliga förhållningssätt och sin förmåga till självständig analys, och övar att kommunicera sitt arbete både skriftligt och muntligt. Praktiskt tränar studenten detta genom t.ex. mindre projektuppgifter och seminariepresentationer. Programmet ger djupgående kunskaper och färdigheter inom området barns språkutveckling, och det ger behörighet till utbildning på forskarnivå i lingvistik. Det kan även tjäna som fördjupning av tidigare utbildning där området barns språkutveckling är av relevans, eller som grund för ett kommande arbetsliv med anknytning till barns språkutveckling.

Så ansöker du

Examen om 180 hp i psykologi, kognitionsvetenskap, eller motsvarande med examensarbete med språkvetenskaplig inriktning. Alternativt förskollärarexamen med examensarbete/självständigt arbete med språkvetenskaplig inriktning eller lärarexamen med inriktning mot språk med ett examensarbete/självständigt arbete i ett språk inkluderat i lärarexamen eller fristående. Engelska 6 eller motsvarande, Svenska 3 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights