Visa studentum.se som: Mobil

Magister-/Masterprogram i religionshistoria

Stockholms universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Magister-/Masterprogram i religionshistoria

Programmet vänder sig till den som vill utvidga och fördjupa förståelsen av hur religiösa traditioner formeras, förändras och inverkar på mänskliga samhällen i historia och nutid. En fördjupad förståelse garanteras dels genom empiriska detaljstudier inom en mångfald av religiösa traditioner, dels genom ett avancerat tillägnande av den aktuella teori- och metoddiskussionen samt relevanta vetenskapshistoriska frågeställningar. Programmet syftar ytterst till en historiskt och etnografiskt förankrad analys av religionens sociala dimensioner, men också till en fördjupad förmåga att tolka estetiskt, emotionellt och intellektuellt utmanande gestaltningar av den mänskliga tillvarons grundvalar.Programmet innefattar även en studiegång mot inhemska religioner i norr. Studiegången ger dels en allmän orientering i studiet av dessa religioner, dels möjlighet till specialisering mot fornnordisk, samisk, finsk eller baltisk inhemsk religion. Studiegången avslutas med filosofie masterexamen.Genom sin empiriska, teoretiska och metodiska bredd ger programmet en god bas för fortsatta humanistiska och samhällsvetenskapliga studier samt kompetens i förvärvsarbeten med höga krav på analytisk förmåga. Till förmågan att tillägna sig, förmedla och kritiskt analysera stora mängder information kommer även en omfattande orientering i världens religiösa mångfald. Programmet ger således en god grund för mera riktade arbetsuppgifter inom forskning, utbildning, bistånd, media- och kommunikation, utredningsarbete, diplomati och museiverksamhet.Programmet ger behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i religionshistoria.

Så ansöker du

Kandidatexamen i humaniora eller i socialantropologi eller kulturgeografi inklusive ett examensarbete om minst 15 högskolepoäng. Engelska 6 och Svenska 3.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Tel: 08-16 20 00
Fax 08-15 95 22


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: