Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i marknadskommunikation och IT

Stockholms universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Stockholm
Antagningshistorik

Kandidatprogram i marknadskommunikation och IT

Vill du vara den som utvecklar framtidens affärs och marknadsföringstjänster och är intresserad av hur människor nås och påverkas? Då är du kanske en person som ser möjligheter som andra inte ser och också omvandlar dem till affärsidéer. Idag efterfrågas specialistkompetens inom marknadskommunikation via informations- och kommunikationsteknik (IKT), exempelvis interaktiva medier, internet, mobila och sociala media i allt större omfattning.
Utbildningen leder till en kandidatexamen på Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) eller en kandidatexamen på Företagsekonomiska institutionen (SBS) vid Stockholms universitet.
Efter examen har du en komplett verktygslåda med vilken du kan påverka och kommunicera med människor via IKT system. I framtiden arbetar du som projektledare eller planner på en medie- eller reklambyrå. Du kan också arbeta som marknadsförare eller webbstrateg hos företag med IKT som huvudsakligt medium eller affärsidé.
Årskurs 1 och 2De första två åren studerar du IKT med fokus på affärssystem och kommunikativa system på Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV). Du läser också kurser på Företagsekonomiska institutionen (SBS) inom grundläggande ekonomi och marknadskommunikation.
Årskurs 3Det tredje året integreras dina kunskaper och du skriver en kandidatuppsats inom antingen data- och systemvetenskap eller marknadskommunikation med inriktning mot IKT och marknadskommunikation. Beroende på sista terminens val får du en kandidatexamen i antingen reklam och PR eller data- och systemvetenskap.
Karriär efter avslutad examenEfter examen kan du exempelvis arbeta som IT-marknadsförare, marknadsanalytiker, digital marknadsföringsspecialist, designer av digitala tjänster eller webbutvecklare. Du kan också välja att studera vidare och ta en masterexamen.

Så ansöker du

Samhällskunskap A/Samhällskunskap 1b alt 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Tel: 08-16 20 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner