Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i datavetenskap

Stockholms universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm
Antagningshistorik

Kandidatprogram i datavetenskap

En dator kan göra mycket men gör absolut ingenting om den inte blivit instruerad av en människa vad den ska göra. Kandidatprogrammet i datavetenskap gör dig till en utmärkt mjukvaruutvecklare. Du får lära dig hur en dator fungerar och hur man skapar program med olika verktyg, språk och problemlösningsmodeller.
Programmet förutsätter inte att du har teknisk kunskap om datorer och programmering innan du börjar. Upplägget är både teoretiskt och praktiskt med många programmeringsuppgifter som du löser både själv och tillsammans med andra i en modern datormiljö. Om du är en kreativ person som gillar utmaningar och har förmågan att lösa problem, är detta program någonting för dig.
Jämfört med kandidatprogrammet i data- och systemvetenskap ger det datavetenskapliga programmet dig djupare kunskaper i mjukvaruutveckling, hur man konstruerar program, verifierar en design och skriver program som körs över många maskiner samtidigt över Internet. Efter att ha gått kandidatprogrammet i datavetenskap har du kompetens att jobba med programutveckling, oavsett om det gäller stora system, internetlösningar eller att utforma användargränssnitt.
Med kompetens från kandidatprogrammet i datavetenskap väntar en framtid med stora möjligheter eftersom din kompetens kommer att efterfrågas inom många olika sorters verksamheter.
Årskurs 1 och 2Under de första två åren får du grundläggande kunskaper inom området datavetenskap. Det innebär att du studerar programmering i olika språk och efter olika modeller, metoder för att ta fram större system, system distribuerade över Internet, algoritmer, datorsystem och nätverk, testning och människa-datorinteraktion.
Årskurs 3Under det sista året läser du fördjupande kurser i datavetenskap och genomför ett examensarbete inom ett område som du är särskilt intresserad av för att ytterligare fördjupa dina kunskaper.
Karriär efter avslutad examenEfter examen kan du exempelvis arbeta som programmerare, systemutvecklare eller projektledare. Du kan också välja att studera vidare till en masterexamen.

Så ansöker du

Matematik C och Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Tel: 08-16 20 00
Fax 08-15 95 22


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: