Visa studentum.se som: Mobil

Modelinjen - Kväll

Stockholms Tillskärarakademi
Sammanfattning
Kurser
Stockholm
156 timmar
Deltid
Svenska
Design

Modelinjen - Kväll

Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.Om kursen

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina idéer och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, lära dig om materialen du väljer att jobba med, prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg
Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförändring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap gällande designprogram, materialval, modeskisser, branschspråk och framställande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, det är en grundutbildning.

Huvudlärare
Emilie Lantz.

Kursmaterial
Undervisningsmaterial ingår, du betalar dock material och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går två kvällar i veckan, på tisdagar och torsdagar, under två terminer, 52 sammankomster, 156 timmar. Deltidsutbildningen gör uppehåll för höstlov v.44, jul och nyår, sportlov v.9, påsklov v.15 samt röda dagar. Planerat avslut är i slutet av maj 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

För mer information om Modelinjen - Kväll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförndring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspårk och framstllande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Huvudlärare
Emilie Lantz.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går två kvällar i veckan, tisdagar och torsdagar, under två terminer, 52 sammankomster, 156 timmar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Tycker du att mode, kläder och...


Läs mer om Stockholms Tillskärarakademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Modelinjen - Kväll

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Tillskärarakademi

Hagagatan 23A, plan 2
113 47 Stockholm

Tel: 010-1576212
Mobil 073-5320844
www.tillskararakademin.com

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Modelinjen - Kväll från Stockholms Tillskärarakademi, fyll i följande uppgifter: