Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
156 timmar
Design

Modelinjen - Helg

Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina ideer och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, lära dig om materialen du väljer att jobba med och prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

För mer information om Modelinjen - Helg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Kursen går lördagar och söndagar ca varannan veckan, under två terminer, 32 sammankomster och 156 timmar.

Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförändring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspråk och framställande av slutprodukten; din portfolio.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går ca. varanan helg, lördag-söndag, under två terminer, 32 sammankomster, 156 timmar.

Inplanerade datum under våren är följande; 13-14/2, 27-28/2, 13-14/3, 27-28/3, 17-18/4, 8-9/5, 22-23/5 och 12-13/6, höstens schema kommer senare och tänk på att förändringar kan ske!

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, det är en grundutbildning.

Kostnader

29 850 kr

Huvudlärare

Emilie Lantz.

Stockholms tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Tycker du att mode, kläder och...


Läs mer om Stockholms tillskärarakademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Modelinjen - Helg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms tillskärarakademi

Hagag 23A, Box 191 93
104 32 Stockholm

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Modelinjen - Helg från Stockholms tillskärarakademi, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: