Visa studentum.se som: Mobil

BIM-projektering Byggnad

STI -Stockholms Tekniska Institut
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
35 YH-poäng
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: Andra halvan av oktober 2022 - Distans
Sista ansökan: 2022-08-22

Videoreportage

Om utbildningen

Om kursen

BIM (building information modeling) handlar inte längre bara att skapa digitala modeller av byggprojekt med information. Området har vuxit till att omfatta administration av information under hela processen från projektering till förvaltning. Detta skapar effektiviseringar och nya möjligheter för framtidens hållbara byggande. 

YH-kursen BIM-projektering Byggnad riktar sig till dig som redan har erfarenhet av byggbranschen och vill kompetensutveckla dig inom digital projektering. Antingen arbetar du redan med digitala ritningar och modeller men vill rikta in dig mer inom BIM-projektering. Den passar också dig som arbetar inom byggprojektering men som vill komplettera din kompetens och gå in i en BIM-orienterad yrkesroll.  

I kursen lär du dig bl.a. om BIM och VDC (virtual design and construction), och hur dessa används inom fastighetsförvaltning och andra byggnadsområden. Du får ökade kunskaper om hur BIM används för modellering, projektering och samordning. Du lär dig också om projektplanering och juridiska frågor inom projekten.

Arbetsmarknad & yrkesroll
Den stora och ihållande utvecklingen med digitalisering i byggbranschen kräver kompetens inom BIM-projektering och efterfrågan på denna kompetens är stor. Många företag har ett stort behov BIM-kompetens, och byggföretagens kunder efterfrågar det mer och mer. De stora fördelar som BIM innebär gör att kunskap om området kommer vara en väsentlig del av branschen i framtiden.

Varför välja STI -Stockholms Tekniska Institut?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

90% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

För att gå kursen krävs att du har yrkeserfarenhet inom byggprojektering eller motsvarande yrkesroll i minst ett år på heltid. Du behöver ett signerat arbetsintyg som verifierar detta när du ansöker. 

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad.

STI -Stockholms Tekniska Institut

För dig som vill ha framtidsjobbet och en lång och hållbar karriär!

Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig inom teknik & IT på Stockholms Tekniska Institut.  På Stockholms Tekniska Institut får du en utbildning som leder dig hela vägen till en...


Läs mer om STI -Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

STI -Stockholms Tekniska Institut

Liljeholmstorget 7
117 63 Stockholm