Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Beteendevetare

Stensunds Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Trosa
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-18 - Trosa

Videoreportage

"Jag har vuxit genom att välja den här skolan". Det menar en av studenterna du får träffa i filmen från Stensunds folkhögskola. De tar dig med på internatet och runt på skolan. De berättar också om sina liv och hur det kom sig att de valde studier på Stensunds folkhögskola. Titta på filmen och låt dig inspireras av två intressanta livsöden!

Allmän kurs - Beteendevetare

Allmän kurs - BeteendevetenskapUtbildningen för dig med ett intresse för beteendevetenskap!

Är din framtidsdröm att bli beteendevetare, psykolog, socionom, lärare eller att arbeta inom vården?
Är du nyfiken på hur vi som människor utvecklas, förändras och växer? Behöver du förbättra din kompetens för studier på högskola eller universitet?

Kursens innehåll

Hälften av tiden på Allmän kurs beteendevetare ägnas åt allmänna ämnen. Den andra delen (profildelen) består av tolv lektioner i veckan där fokus ligger på psykologi, pedagogik och sociologi. Du får chansen att fördjupa dig i dessa ämnen och utveckla kunskaper i mänskligt beteende.

Denna kurs skänker kunskap inom folkbildning, personlig utveckling, hälsa, folkhälsa och samtalsmetodik. Vill du studera och utvecklas tillsammans med andra?

I formatet för denna allmänna kurs ingår föreläsningar, grupparbeten, skapande verksamhet, samtalsgrupper, grupputvecklande aktiviteter, studieresa och uppsatsskrivande.

För att få behållning av kursen är det viktigt att kunna delta både fysiskt, psykiskt och socialt. Vi värdesätter närvaro och engagemang för studierna".

Vad innehåller kursen? 
Hälften av arbetsveckan (ca.15 lektioner) ägnar du åt att läsagymnasiegemensamma ämnen. Här väljer du själv ämnen och komponerar din egen studieplan beroende på dina behov av behörigheter. 

Hos oss kan du få alla behörigheter och chans att söka i en egen kvotgrupp till högskolan!

För mer information om Allmän kurs - Beteendevetare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Prova-på-dagar

Du är välkommen att prova på Allmän kurs beteendevetare. Kontakta skolan för mer info!

Kostnader

Kostnader: Kurslitteratur, resor, studiebesök m.m. 5 000 kronor.

Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola

Välkommen till Stensund! Vi finns vid kanten av skärgården 50 minuter från Stockholm. Här kan du komplettera gymnasiebehörighet eller få en yrkesutbildning i nära samspel med kompetenta lärare och kurskamrater. Hos oss växer du i möten med människor med vitt...


Läs mer om Stensunds Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Beteendevetare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stensunds Folkhögskola

Stensunds folkhögskola
61991 TROSA

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Elin
(4)
Jag gick året 18/19 på beteendevetare. Jag har fått bästa tänkbara stöd av lärare och personal. Skolan ligger i en fantastisk miljö och din tid på Stensund kommer garanterat ge dig vänner för livet. Idag studerar jag på Högskola, detta tack vare de unika möjligheterna som gavs på skolan. Vill ni ha ett fantastiskt år som är högskoleförberedande...
Visa mer
Allmän linje, Beteendeinriktning
(5)
Stensunds folkhögskola gav mig chansen att utvecklas, att hitta bitar av mig själv jag länge letat efter samt läsa upp mina betyg för att bli högskolebehörig. Jag "fann mig själv" på Stensund som 29-åring. Detta tack vare de mest engagerade, varma och godhjärtade lärarna, en vacker och rogivande plats samt en genomgående förståelse för männis...
Visa mer
Hannes
(5)
Nu var det typ sju år sedan jag gick på Stensund, men det var ett av de roligaste åren jag haft. Lärare som brann för sitt jobb, och som var mycket kunniga. Omgivningen är fantastisk, med otrolig skärgårdsmiljö, som dessutom verklig nyttjas av skolan. "Slottet" är vackert och mysigt. Dessutom var det underbara människor som jag träffade där då,...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Beteendevetare från Stensunds Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: