Visa studentum.se som: Mobil

Materialbaserad högskoleförberedande Konst & Design utbildning - inriktning form & design

Stenebyskolan
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Dals Långed
80 veckor / 2 år
Heltid
CSN-berättigad
6 100 SEK inkl. moms
Startdatum: 2020-08-17 - Dals Långed
Sista ansökan: 2020-04-15

Materialbaserad högskoleförberedande Konst & Design utbildning - inriktning form & design

Konst, hantverk, design – högskoleförberedande utbildning lägger grunden för en lyckad ansökan till vidare studier på högskolor och universitet inom området, vart du än vill i världen. Välj mellan sju olika inriktningar!

Inriktning form & design

En 1-årig inriktning som kombineras till en 2-årig utbildning tillsammans med inriktningarna Textil: Konst och Design, Kläder eller Skinn – Textil: Accessoarer och Kläder.

Vi jobbar ofta i korta projekt med fokus på individens utveckling. Varje uppgift kan du rikta mot ditt intresseområde såsom modedesign, textildesign, textil konst, grafisk design eller inredning. Du tränas i att utveckla dina idéer och ditt uttryck på papper och digitalt. Vägen, själva processen, är målet. Studenter läser vidare inom konst och design eller mer specifikt inom det textila området.

Undervisningen bedrivs i projektform där undersökande, hantverksskicklighet och gestaltningsförmåga tränas. Centralt i utbildningen är den kreativa processen som genomsyras av lekfullhet och risktagande. Studenterna utmanas till nya förhållningssätt och att tänja på sina egna och materialets gränser. Arbetet relateras till samtid och samhälle och de studerande tränas i att framföra och motivera personliga insikter i estetik, etik och miljö.

Studenter på utbildningen arbetar medvetet, självständigt och i grupp, med en undersökande och lösningsfokuserad inställning till form, funktion, teknik och material. Kommunikation och presentation av resultat och process, muntligt och visuellt, ger stora fördelar inför vidare studier. Vi förbereder dig för fortsatta studier inom design, konst, arkitektur, form, mode och konsthantverk över hela världen.

Handledning ges av engagerade lärare i form av kontinuerlig respons på arbetet. Under läsåret bidrar gästlärare och föreläsare med spetskompetens och nya infallsvinklar. Konstnärlig undervisning ingår med fördjupning inom kroki, färg- och formlära, måleri och skulptur. Syftet är att vidga förståelsen för begrepp kring bild och bildbygge och att träna seendet. Uppgifterna ger gränsöverskridande utmaningar som är relevanta för vald inriktning.

Verkstäder med egen arbetsplats och skissutrymmen står till förfogande även efter lektionstid och under helger.

Kursinnehåll

  • Designprocesser och konstnärlig gestaltning
  • Seendeträning – teckning
  • Screentryck och ytmönster
  • Måleri, tillämpad färglära
  • Modellteckning
  • Textilmateriallära
  • Presentationsteknik, digital bildhantering
  • Metodisk seende- och gestaltningsträning
  • Eget formulerat projekt
  • Kommunikation

För mer information om Materialbaserad högskoleförberedande Konst & Design utbildning - inriktning form & design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Det formella behörighetskravet är att du ska ha genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning. Men du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Dessutom ska du vara godkänd på antagningsprovet som görs i samband med ansökan. Antagningsprovet består av personligt brev, obligatorisk uppgift och portfolio, se rubriken ansökan.

Ansökan

Öppet för sen ansökan!
Ansökan består av personligt brev, gymnasiebetyg eller motsvarande, obligatorisk uppgift och portfolio. Läs mer på utbildningens hemsida!

Examen & Intyg

Studerande som når utbildningens mål godkänns. Utbildningsbevis utfärdas efter slutförd utbildning under förutsättning att närvaron varit minst 80 % av den schemalagda tiden, att samtliga uppgifter genomförts och att utbildningsmålen uppfyllts.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel under högst 80 veckor. Har du fullt studielån kan du även söka merkostnadslån för terminsavgiften. Terminsavgiften är 5800 SEK per termin. Ytterligare kostnader för eget arbets- och förbrukningsmaterial tillkommer.

Stenebyskolan

Stenebyskolan

Stenebyskolan

Stenebyskolan är ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk som ligger i Dals Långed i Västra Götaland. Det finns en lång tradition av hantverk och studenter kommer till Stenebyskolan från runt om i världen för att fördjupa...


Läs mer om Stenebyskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Materialbaserad högskoleförberedande Konst & Design utbildning - inriktning form & design

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stenebyskolan

Hemslöjdsvägen 1
666 95 Dals Långed

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Materialbaserad högskoleförberedande Konst & Design utbildning - inriktning form & design från Stenebyskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: