Visa studentum.se som: Mobil

Svenska med inriktning restaurang

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
SFI-utbildning (Svenska för invandrare)
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2022 - Stockholm

Svenska med inriktning restaurang

Lär dig svenska och få jobb som köksbiträde / studera vidare

Vi erbjuder en språkkurs på SFI-nivå C-D med yrkesinriktning. Kursen har inriktning storkök.

Vill du lära dig att laga mat i restaurangkök och öka chanserna att få jobb? På den här ettåriga språkkursen med storköksinriktning kan du som är kvinna lära dig mer om mat, hälsa, hygien och samhälle. Du får också mycket praktik.

För att studera ska du helst vara klar med SFI C. Du lär dig svenska som du kan använda både i vardagen och på jobbet. Du får också lära dig om mat, olika matvanor och du får träna i skolans eget kök. Grammatik, studieteknik och köksmatematik ingår i undervisningen. Under läsåret kommer du att få göra praktik i storkök utanför skolan på en arbetsplats. Kursen hålls i våra lokaler i Liljeholmen.

Ökade chanser att få jobb
På kursen får du också kunskaper om hur du håller rent i ett restaurangkök och vilka regler som gäller, det som också kallas egenkontroll. Målet är att du genom studier och kökspraktik ska lära dig så mycket svenska att du efter avslutad kurs ska kunna jobba som köksbiträde eller studera vidare.

Övriga aktiviteter
Varje vecka har vi en gemensam samling med uppträdanden eller ett föredrag. Under året anordnas också aktiviteter som studie- och teaterbesök, stadsvandringar, friluftsdag och temadagar. 

För mer information om Svenska med inriktning restaurang, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Till denna kurs ansöker du genom att skicka ett mail till kursansvarig. Du läser mer om vad mailet ska innehålla på vår hemsida.

När skolan fått din ansökan kallar vi dig till ett möte där vi informerar om oss och kursen. Du får berätta om dig själv, dina tidigare studier och arbeten samt om dina planer för framtiden.

Till starten i januari fyller vi med lediga platser i befintliga klasser. 

Du ska helst vara klar med SFI C och ha förmåga att klara tungt och stressigt arbete i storkök. Kursen riktar sig till kvinnor.

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

Studier vid folkhögskola innebär närvaroplikt. Förutsatt att du uppfyllt närvarokravet får du ett intyg över genomgången kurs där innehåll och omfattning redovisas.

Kostnader

Kostnadsfri utbildning

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men skolan tar varje termin ut en materialavgift som delvis täcker t ex kopiering, lån av läromedel och studiebesök. Materialavgiften är 700 kr per termin, varav 300 kr delbetalas som en bekräftelse i samband med antagning. Eventuella avgiftsbelagda aktiviteter som tillkommer är frivilliga.

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Stadsmissionens Folkhögskola

Välkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svenska med inriktning restaurang

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Svenska med inriktning restaurang från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: