Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs, inriktning social, årskurs 3

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-17 - Stockholm
Sista ansökan: Vi öppnar ansökan 15 mars.

Om utbildningen

Läs allmän kurs med social inriktning på Stadsmissionens FolkhögskolaSaknar du betyg från grundskolan eller gymnasiet men vill läsa vidare? Allmän kurs med social inriktning på Stadsmissionens Folkhögskola passar dig som vill läsa vidare på högskolan inom samhälle, sociala frågor eller pedagogik.

Studier på folkhögskola allmän kurs är en alternativ väg till behörighet inför fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. När du börjar på allmän kurs utformar du tillsammans med din mentor en studieplan på ett till tre år beroende på dina tidigare studier och tidigare arbetslivserfarenhet. På social inriktning läggs stort fokus på hur vi människor fungerar i samspel med andra och hur samhället formas. Har du ett genuint intresse för samhället och människan är detta kursen för dig. Utbildningen passar dig som till exempel vill bli socionom eller behandlingspedagog. 

Arbeten i mindre grupper på allmän kurs

Det som är utmärkande för studier på folkhögskola är att lärandet sker i mindre grupper och att du bidrar till undervisningen genom att delta i diskussioner och presentationer. På allmän kurs tränar du dig på att samarbeta samt utvecklar förmågan att reflektera kring till exempel gruppdynamik och roller. De flesta ämnen läser du i temablock istället för att läsa exempelvis samhällskunskap eller historia enskilt på schemat. På social inriktning läser du exempelvis teman som: rasismens historia, svensk socialhistoria och den ekologiska utmaningen. Du som behöver kan läsa svenska som andraspråk. Du läser även engelska och matematik separat i nivåindelade grupper.

Du presenterar din kunskap på olika sätt

En annan viktig del av studier på folkhögskola och är att du lär dig att visa och presentera dina kunskaper på andra sätt än bara i textform. På allmän kurs använder du gestaltande presentationer och visar upp dina arbeten för andra till exempel som en tidning eller som en utställning. Du gör också studiebesök och egna undersökningar. Under tredje läsåret ingår en handledd praktikperiod på Stockholms Stadsmission eller någon annan verksamhet med social anknytning. En obligatorisk studieresa som delvis bekostas av deltagarna genomförs också.

Övriga aktiviteter

Varje vecka samlas folkhögskolans deltagare för en gemensam samling med uppträdanden eller ett föredrag. Under året anordnas också aktiviteter som studie- och teaterbesök, stadsvandringar, friluftsdag och temadagar.

För mer information om Allmän kurs, inriktning social, årskurs 3, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan och antagning

Hur lång tid du behöver är beroende på din studiebakgrund. Därför är det viktigt att du kan uppvisa intyg/betyg från tidigare studier och gärna arbeten om du har. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev, där du berättar lite om dig själv och dina mål med studierna. Ansökan sker via webbformulär på vår hemsida. Det går också bra att kontakta oss för pappersblankett. 

När vi fått din ansökan kallar vi dig till intervju där vi informerar om skolan och den kurs du sökt till. Du får berätta om dig själv, dina tidigare studier och arbeten samt om dina planer för framtiden.

Behörigheter

Den grundläggande behörigheten på allmän kurs årskurs 1-3 motsvarar godkänd nivå i:
Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1 (a, b eller c)
Samhällskunskap 1a1
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1
Religion 1

Examen & Intyg

Intyg

Studier vid folkhögskola innebär närvaroplikt. Förutsatt att du uppfyllt närvarokravet får du ett intyg över genomgången kurs där innehåll och omfattning redovisas.

Studieomdöme

Du som går allmän kurs kan begära ett studieomdöme efter fullföljda studier. Det är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga i samtliga ämnen och ger möjlighet att söka i folkhögskolekvoten till högskola eller universitet. Ditt studieomdöme samt vilka kärnämnen du uppnått behörighet i redovisas i "Intyg för högskolestudier" som du får av skolan.

Kostnader

Kostnadsfri undervisning

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men på allmän kurs tar skolan varje termin ut en materialavgift som delvis täcker t ex kopiering, lån av läromedel, studiebesök och olycksfallsförsäkring. 

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Stadsmissionens Folkhögskola

Välkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs, inriktning social, årskurs 3

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs, inriktning social, årskurs 3 från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: