Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs, inriktning kultur, årskurs 3

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-17 - Stockholm
Sista ansökan: Vi öppnar ansökan 15 mars.

Om utbildningenÄr du intresserad av kultur och media? Vill du läsa vidare inom humaniora eller pedagogik? Då är Allmän kurs med inriktning kultur något för dig. Utbildningen kan ge dig som har ofullständig gymnasieutbildning grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola.

Allmän kurs med inriktning kultur ger dig fördjupad förståelse för kulturens betydelse för samhällsutvecklingen. Vi tittar på vad konst, litteratur och arkitektur har betytt för människan. Förutom teoretiska studier får du använda dig av olika estetiska uttryckssätt som måleri, foto och film. Kursen kräver inga förkunskaper när det gäller skapande uttryckssätt.

Behörighet till vidare studier

Allmän kurs på folkhögskola är en alternativ väg till behörighet inför fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. När du börjar utformar du tillsammans med din mentor en studieplan på ett till tre år beroende på dina tidigare studier och tidigare arbetslivserfarenhet.

Mindre grupper och teman

Utmärkande för studier på folkhögskola är lärande i mindre grupper och att du bidrar till undervisningen genom att delta i diskussioner och presentationer. Du läser de flesta ämnen i temablock istället för att läsa varje ämne enskilt. Våra teman kan handla om populärkultur och medier, stadens offentliga konst och om hur bilder och berättelser kan påverka. Här får du arbeta med samhällsfrågor som rör både svenska och globala förhållanden, studera livsåskådningar, världsreligioner och Sveriges historia. Vid behov kan du läsa svenska som andraspråk. Du läser även engelska och matematik separat i nivåindelade grupper.

Olika presentationstekniker

Du lär dig presentera dina kunskaper på flera sätt. Du får pröva skulptur, foto, film, podcast, färg och form, och att skapa en utställning. Studiebesök är också en viktig del och besöken knyter an till Stockholms aktuella kulturutbud. Under tredje året brukar vi göra en studieresa, som bekostas av deltagarnas insamlade medel.

Övriga aktiviteter

Flera gånger per termin samlas folkhögskolans deltagare för gemensamma samlingar med uppträdanden eller föredrag. Under året anordnas också aktiviteter som studie- och teaterbesök, stadsvandringar, friluftsdag och temadagar.

För mer information om Allmän kurs, inriktning kultur, årskurs 3, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan och antagning

Hur lång tid du behöver är beroende på din studiebakgrund. Därför är det viktigt att du kan uppvisa intyg/betyg från tidigare studier och gärna arbeten om du har. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev, där du berättar lite om dig själv och dina mål med studierna. Ansökan sker via webbformulär på vår hemsida. 

När vi fått din ansökan kallar vi dig till intervju där vi informerar om skolan och den kurs du sökt till. Du får berätta om dig själv, dina tidigare studier och arbeten samt om dina planer för framtiden.

Vi intervjuar och antar löpande fram till kursstart. Ju tidigare du söker desto större chans har du att få plats. 

Behörigheter

Den grundläggande behörigheten på allmän kurs årskurs 1-3 motsvarar godkänd nivå i:
Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1 (a, b eller c)
Samhällskunskap 1a1
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1
Religionskunskap 1

Examen & Intyg

Intyg

Studier vid folkhögskola innebär närvaroplikt. Förutsatt att du uppfyllt närvarokravet får du ett intyg över genomgången kurs där innehåll och omfattning redovisas.

Studieomdöme

Du som går allmän kurs kan begära ett studieomdöme efter fullföljda studier. Det är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga i samtliga ämnen och ger möjlighet att söka i folkhögskolekvoten till högskola eller universitet. Ditt studieomdöme samt vilka kärnämnen du uppnått behörighet i redovisas i "Intyg för högskolestudier" som du får av skolan.

Kostnader

Kostnadsfri utbildning

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men på allmän kurs tar skolan varje termin ut en materialavgift som delvis täcker t ex kopiering, lån av läromedel, studiebesök och olycksfallsförsäkring. Deltagaren står själv för kost, resor till och från skolan samt det material som förbrukas, som pennor och block.

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Stadsmissionens Folkhögskola

Välkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs, inriktning kultur, årskurs 3

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs, inriktning kultur, årskurs 3 från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: