Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs, år 1 och 2

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-16 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-05-31 I mån av plats antar vi fram till kursstart.
Läs klart gymnasiet på Stadsmissionens folkhögskola

Allmän kurs, år 1 och 2

Denna allmänna kurs är inledningen på dina studier på Stadsmissionens folkhögskola om du inte tidigare har studerat på gymnasiet eller har studerat ett år på gymnasienivå. Du väljer sedan i årskurs 3 någon av våra inriktningar: social eller kultur, för att avsluta dina studier hos oss. Din studietid är beroende på din studiebakgrund och arbetslivserfarenhet.

Behörighet till vidare studier

Allmän kurs på folkhögskola är en alternativ väg till behörighet inför fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. När du börjar utformar du tillsammans med din mentor en studieplan på ett till tre år beroende på dina tidigare studier och tidigare arbetslivserfarenhet. 

Mindre grupper, teman och presentationstekniker 

Utmärkande för studier på folkhögskola är lärande i mindre grupper och att du bidrar till undervisningen genom att delta i diskussioner och presentationer. Du läser de flesta ämnen i temablock istället för att läsa varje ämne enskilt. Våra teman kan handla om populärkultur och medier, stadens offentliga konst och om hur bilder och berättelser kan påverka. Här får du arbeta med samhällsfrågor som rör både svenska och globala förhållanden, studera livsåskådningar, världsreligioner och Sveriges historia. Vid behov kan du läsa svenska som andraspråk. Du läser även engelska och matematik separat i nivåindelade grupper.

Exempel på genomförda teman:

Makt & Påverkan– En studie om makt ur flera perspektiv. Studiebesök i tingsrätt och riksdag. Gestaltningen blev att skriva en egen riksdagsmotion i ett ämne som engagerade en och framföra i en låtsad plenisal.

Bostad– Vi läste om bostäder historiskt och olika boendeformer idag. Studiebesök på arkitekturmuséet, ArkDes, på Skeppsholmen där vi testade att göra en egen stadsplanering. Som gestaltning och presentation, så skapade vi i grupp, tittskåp av kartong där vi konstruerade och inredde ”vår drömetta” enligt vissa givna förutsättningar.

Övriga aktiviteter

Under året anordnas aktiviteter som studie- och teaterbesök, stadsvandringar, friluftsdag och temadagar.

Närvaro

Att studera hos oss förutsätter ett aktivt deltagande under lektionerna. Studierna på folkhögskola kräver 80% närvaro för att få ett godkänt studieår. Om närvaron understiger det kan det innebära att du inte kan tillgodoräkna dig tiden du har studerat. Det kan också påverka dina möjligheter att få studiemedel i framtiden. 

För mer information om Allmän kurs, år 1 och 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att börja Allmän kurs år 1 bör du vara klar med grundskolan. För att börja år 2 bör du ha motsvarande 1 år gymnasiestudier (ca 800 GY-poäng och/eller minst ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet på heltid). För dig som har kommit till Sverige i vuxen ålder, bör du vara klar med de första två delkurserna i svenska som andra språk - grund, alternativt ha motsvarande kunskaper i svenska språket. Du måste fylla lägst 18 år under 2021.

Ansökan görs via skolans hemsida. 

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

På allmän kurs får du efter avslutade studier ett intyg över de behörigheter du har tagit samt ett studieomdöme som är en bedömning av din studieförmåga. Intyget ger dig möjlighet att söka till vidare studier på högskola eller universitet.  Studieomdömet har betydelse vid intagningen.

Stadsmissionens Folkhögskola

Välkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs, år 1 och 2

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs, år 1 och 2 från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: