Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder allmän kurs och SFIVälkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens folkhögskola har ca 150 deltagare och finns i Marievik i Liljeholmen med närhet till tunnelbanans röda linje och tvärbanan. 

I skolans lokaler finns bildsal och möjligheten att hyra dator. Här finns dedikerad personal, deltagarhälsoteam och studie- och yrkesvägledare som stöd. 

Allmän kurs - grundläggande behörighet till högskola

Passar dig som saknar eller har ofullständig gymnasieexamen. Du väljer mellan tre inriktningar och börjar på den nivå du befinner dig, beroende på tidigare studie- och arbetsbakgrund. Studietiden är 1-3 år, i vissa fall upp till 4 år, beroende på tidigare studier. En av kurserna bedrivs på distans. 

Svenska för invandrare

Stadsmissionens Folkhögskola erbjuder kurs i svenska på motsvarande SFI-nivå C-D med inriktning storkök. 

Kostnadsfri utbildning

På allmän kurs är undervisningen är kostnadsfri men skolan tar varje termin ut en materialavgift som bland annat täcker kopiering, vissa studiebesök och olycksfallsförsäkring under skoltid. Kostnader för viss litteratur kan eventuellt tillkomma. Som deltagare har du även möjlighet att hyra dator.

Ansökan

All ansökan till våra kurser sker via ansökningsformulär på skolans hemsida där du hittar matnyttig information. Det går även bra att ringa eller mejla om du inte hittar det du söker på hemsidan. Ansökan till VT 21 öppnar 23 oktober 2020. Vi intervjuar och antar löpande men chansen till plats är större ju tidigare du söker. För våra Allmänna kurser som startar 11 januari 2021 fyller vi på med platser.

Övriga kurser

För vår populära distanskurs - Skriv för att nå ut startar en ny kurs den 25 januari 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!


För mer information om Stadsmissionens Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Stadsmissionens Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Tel: 08-684 23 508
www.stadsmissionen.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.