Payroll Business Partner

Stockholm School of Business
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
2 år, 410 YHP
Heltid
CSN-berättigad
0 SEK inkl. moms
Startdatum: 2023-09-01 - Malmö
Lönespecialist

Payroll Business Partner

Payroll Business Partner

För dig som vill ha en nyckelroll inom affärsekonomi, lönehantering och personaladministration. Du lär dig att förstå och hantera digitala lönesystem och HR-processer samt systemförvaltning. Du är rådgivande men har även ha en operativ roll.

Den moderna löneprocessen i kombination med allt mer komplexa lagar och regler samt ökad globalisering ställer ständigt ökade krav på löneyrket. Det gör att efterfrågan på kompetenta personal inom rollen Payroll Business Partner ökar.

Vad gör en Payroll Business partner?

Rollen Payroll Business Partner utgår från lönespecialisten och adderar tekniska färdigheter, verksamhetsförståelse, medarbetarupplevelsen, lön ur ett ekonomiskt perspektiv och kryddar med HR. Framtidens löneroll kräver en balans med ett systemintresse, kundservice och rådgivning.

Lönerollen förändras snabbt

Lönerollen är under utveckling och företagen förväntar sig  mer stöd och rådgivning inom lön, HR och ekonomi. Förändringen innebär bland annat att många manuella moment effektiviseras genom automation och digitalisering.

Mindre administration, mer rådgivning

Genom att lägga mindre tid på administrativa processer i systemlösningar, kan löneavdelningen skapa mervärde genom konsultation och rådgivning mot organisation och kunder. En Payroll Business Partner kan lön, arbetsrätt, lagar och avtal m m och förstår vad som kommer ut i andra ändan när uppgifter kommer in i löneprogrammet.

Utbildningen uppfyller kompetenskraven för Payroll Business Partner

Utbildningen är utformad för att möta de krav på kompetens och specialiserat yrkeskunnande inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer, samt systemförvaltning.

Arbetslivet kräver att Payroll Business Partner har kompetens att:

 1. förmedla kundvärde och konsultativ kundrådgivning
 2. hantera pensions- och försäkringsärenden, förmånsrätt och resereglemente
 3. rådgiva i HR och personalstrategiska beslut
 4. hantera, uppgradera och förvalta löneprogram- och system
 5. rådgiva i personalekonomiska frågor och utforma nyckeltal
 6. med helhetsansvar utföra löneberedning enligt gällande rutiner
 7. tillämpa arbetsrättsliga lagar och praxis för anställning och avtal vid löneberedning
 8. tillämpa ett proaktivt förhållningssätt och entreprenörskap i yrkesutövandet

Auktoriserad lönekonsult

Utbildningen kan ge dig SALK-auktorisation (svensk standard för auktoriserade lönekonsulter). Utbildningen förbereder för auktorisation som lönekonsult via SRF (Sveriges Redovisningskonsulters Förbund).

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter i att

1. Planera, utföra samt identifiera resurser för att bereda specialiserade arbetsuppgifter inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer samt systemförvaltning.

2. Lösa sammansatta problem inom teoretiska och praktiska digitala löne- och HR-processer samt systemförvaltning.

3.Kommunicera åtaganden och lösningar gällande teoretiska och praktiska digitala löne- och HRprocesser samt systemförvaltning på såväl svenska som engelska.

Kvalitetsauktoriserade

Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Praktikperioder

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Nära samarbete med branschen

Stockholm School of Business har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Vi följer riktlinjerna från FHM

Utbildningen sker i klassrum, men under pandemin genomförs utbildningen utifrån de riktlinjer och råd som gäller från Folkhälsomyndigheten.

Yrkesroller efter examen

 • Digital Payroll Projekt Leader
 • Lönehandläggare
 • Lönekonsult
 • Lönespecialist
 • Payroll Adivsor
 • Payroll Business Partner
För mer information om Payroll Business Partner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Stockholm School of Business?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Så ansöker du

Behörig till utbildningen är den som har:

1. Grundläggande behörighet som är gemensam för alla yrkeshögskoleutbildningar.
2. Särskild behörighet, som är specifik för utbildningen.

Särskild behörighet för Lönespecialist:

 • Svenska B/2, eller motsvarande dokumenterad kunskap.
 • Matematik B/2, eller motsvarande dokumenterad kunskap.

Reell kompetens

Om du saknar en viss del av behörigheten men anser att du har motsvarande kunskap genom t ex arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan skolan granska din reella kompetens för att se om vi kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.

Fri kvot

Om du saknar viss del av behörigheten, men det ändå finns omständigheter som gör att vi anser att du har goda förutsättningar att klara utbildningen och senare kunna verka inom yrkesområdet, kan du antas via fri kvot. Det finns ett begränsat antal platser som kan vikas åt fri kvot-ansökningar.

LIA/Praktik

Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Det innebär bland annat att cirka en tredjedel av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Efter utbildningen

Den moderna löneprocessen i kombination med allt mer komplexa lagar och regler samt ökad globalisering ställer ständigt ökade krav på löneyrket. Det gör att efterfrågan på kompetenta personal inom rollen Payroll Business Partner ökar.

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:

 • Digital Payroll Projekt Leader
 • Lönehandläggare
 • Lönekonsult
 • Lönespecialist
 • Payroll Adivsor
 • Payroll Business Partner

Stockholm School of Business

Ekonomi och försäljning i Business Class

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Yrkeshögskolan Stockholm School...


Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Payroll Business Partner

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholm School of Business

Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Tel: Tel. 08-442 95 00
ssb.se


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Payroll Business Partner från Stockholm School of Business, fyll i följande uppgifter: