Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Sommenbygdens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
En termin
Deltid

Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

Kursens syfte är att ge nya synsätt och tankar om relationen mellan hunden och människan. Den bygger på ett empatiskt och etiskt perspektiv, utifrån vilket den vill stimulera ett reflekterande tänkesätt och samtal.

Du kommer att få ta del av kunskap från andra ämnesområden än de som vanligen används i hundsammanhang. Du får även möjlighet att fundera över dig själv och dina känslor i relationen till hundar. Syftet är att vid kursens slut ha fördjupat och vidgat synen på hunden och människans relation, liksom vårt ansvar att ta medvetna etiska och medkännande beslut som hundägare.

Kursen går helt på distans och är indelad i tre block – Hunden, Människan och Vår relation. Den utgörs av fem nätbaserade träffar – två heldagar (lördag) och tre kvällar (vardag) då vi varvar föreläsningar och diskussioner. Mellan träffarna är det arbete med hemstudier och en inlämningsuppgift. Nätträffarna och kommunikation mellan träffarna körs via Teams.

Datum och tid för nätträffarna:

lördag 30/1 heldag
torsdag 25/2 3 timmar
lördag 27/3 heldag
onsdag 28/4 1,5 timma
tisdag 4/5 1,5 timma

Lärare:

Kerstin Malm är filosofie doktor i etologi med inriktning på hunddjur. Hon har även läst psykologi och filosofi på universitetet. Hon har en 2-årig utbildning till samtalscoach och är hundpsykolog. Sedan 2001 driver hon det egna företaget K.Malm, där hon erbjuder kurser och föreläsningar. Hon har skrivit ett flertal böcker, utgivna på Bonniers och eget förlag. Under åren har det även blivit en del projekt, varav värdegrundsmaterialet REDE (Respekt Empati Djur Etik) för barn, kanske är det mest välkända. 

För mer information om Hundfilosof-Hund i en hållbar värld, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hundfilosof-Hund i en hållbar värld

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås

Tel: 0140-659 60
Mobil 072-5898510
Fax Nej
www.sommenbygdensfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Susanna
*****
Caroline Brun, rektor Kommentar:
Högsta betyg! Så roligt!
Marita Lagergren
Kursen har varit mycket positiv med en föredömlig kursledare med stor erfarenhet och kompetens. På ett opretentiöst sätt har kunskap förmedlats på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Kursen har stor bredd och djup och är ambitiös. Så här i efterhand tror jag att det är en poäng att i introduktionsmaterialet informera om att det ingår engelsk litte...
Visa mer
Christina Lindström
Vilken underbar upplevelse! Jag har lärt mig så mycket och hela min syn på hund i en hållbar värld har förändrats drastiskt! Kul att det finns en sån kurs mycket viktigt!
Caroline Brun Rektor Kommentar:
Roligt att du är så nöjd med kursen!
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 65 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hundfilosof-Hund i en hållbar värld från Sommenbygdens folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail