Visa studentum.se som: Mobil

Grönsaksodling för självhushåll - distanskurs

Sommenbygdens folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1 Termin
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Nej

Grönsaksodling för självhushåll - distanskurs

Odla din egen mat

Vill du lära dig odla din egen mat? 

Att vara självförsörjande på grönsaker, frukt och bär under några månader om året är för många en dröm. Men det är en genomförbar dröm, om man vet hur man gör. Närproducerad mat utan kemikalier och konstgödsel som du själv drivit upp smakar helt enkelt bättre och ger en känsla av mening, att allt ingår i ett kretslopp.

En grundläggande odlingsutbildning

Den här utbildningen ger grundläggande kunskap och hjälper dig att svara på frågor som: 

  • Men vad ska man odla?
  • Hur ska man börja?
  • Vilka knep och tips finns för att undvika misstag? 
  • Att sätta igång är det viktigaste, även en liten trädgård kan ge stor skörd.

Utbildningen bygger upp din kunskap om odling för självhushåll och hjälper dig förstå hur processen går till, från frö till färdig maträtt. Den går genom grunderna, jorden, sådd och plantering, planering av odlingsåret, skötsel, gödning, växtskydd och hur skörden bäst tas till vara på.

För mer information om Grönsaksodling för självhushåll - distanskurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För dig med inga eller små erfarenheter av odling, men med en stor lust att komma igång i din egen trädgård, kolonilott eller balkonglåda. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webbkamera.

Klicka här för mer information om ansökan!

Kostnader

Kostnad: 4 900 kr kan delbetalas.
Kostnad för litteratur och resor tillkommer. Boende under helgträffarna ordnar du själv. Tips på boende Badhotellet Spa och konferens, Tranås vandrarhem, Hotell Åberg.

Sommenbygdens folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Sommenbygdens folkhögskola är en frivillig utbildningsväg, fri från...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Grönsaksodling för självhushåll - distanskurs.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Sommenbygdens folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås

Recensioner

Lindha   |   2017-06-20
Jättebra med en odlingskurs på distans för oss som inte kan flytta för att lära oss mer om odling och grönsaker. Du sätter fingrarna i jorden hemma och utbyter kunskap och erfarenheter över nätet eller vid de två kursträffarna. Ett välfungerande upplägg! Grönsaksodling för självhushåll är en fullspäckad kurs som går igenom det mesta du behöver ...
Visa mer
          (4)
Matilda   |   2017-05-29
Kursen har gett mig gedigna kunskaper och många nya vänner. Den har fått mig att vilja lära mig ännu mera och inspirerat mig att utforska möjligheter jag tidigare inte vetat om. I kunskaper och samtal med nya bekantskaper jag fått från kursen har mitt engagemang för det jag studerat ökat och resultaten är hittills mer än jag vågat drömma om.
          (5)
Kerstin   |   2016-05-29
En fantastisk bra och inspirerande kurs! Bra planering, från hur man sätter igång odlandet till hur man förvarar det man odlar. Har fått mycket tips och ide'er. Emelie och Clara är mycket duktiga, har gett suveränt bra feedback till allas inlämningsuppgifter. De har även gett mig en mer avslappnad attityd till odlingen, att pröva det jag inte gj...
Visa mer
          (5)