Visa studentum.se som: Mobil
Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare från hela landet, i olika åldrar och med olika erfarenheter.

Sommenbygdens folkhögskola är en frivillig utbildningsväg, fri från betyg. Syftet är att ge dig kunskaper och insikter på ett annat sätt än gymnasiet. Här är inte det viktigaste att vara ”bäst i klassen” utan att vara ”delaktig och växande”. 

Skolan ligger 10 minuter från Tranås resecentrum. Vi har inget internat, istället söker du ditt eget boende i Tranås. Då får du en större frihet att påverka din ekonomi genom att välja var och hur du vill bo samt att du kan laga din egen mat. Vi har ett trevligt café med tillgång till microvågsugnar där du kan värma din matlåda när du vill äta, eller så kan du handla något ur vårt utbud med frysta färdigrätter.

Vi som arbetar på Sommenbygdens folkhögskola vill skapa en god lärmiljö med omtanke om dina personliga förutsättningar och behov. Det största stödet i lärandet får du av skolans personal som med personligt engagemang och kompetens ser till att studiemiljön fungerar för dig och ger dig de bästa förutsättningar för din utveckling.

Du kan få tillgång till inläst litteratur genom Inläsningstjänst. Vi ser också varandra som resurser för ett bra studieresultat, att hjälpa varandra/sin studiekamrat är en viktig del i folkhögskolans pedagogik.

Skolans vision är; "Sommenbygdens folkhögskola - för en hållbar värld med demokrati, kultur, mångfald och jämställdhet" . Välkommen!


För mer information om Sommenbygdens folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Är E-sport ditt största intresse?

Är E-sport ditt största intresse?

Läs mer Sommenbygdens Folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola vänder sig dig som vill vidareutbilda dig eller utbilda dig för vidare studier på högskola. Skolan erbjuder utbildningar som Polisutbildning, Allmän kurs, Behandlingspedagog, Musiklinjen och den populära e-sport utbildningen.

Tobias har hållit på med E-sport sen -99 och kände att om man ska fortsätta inom branschen behövs en utbildning. Läs hans egen berättelse om hur det är att plugga en utbildning inom E-sport!


"Lärarna på skolan är jättebra"

"Lärarna på skolan är jättebra"

Läs mer Sommenbygdens folkhögskola

Veronika Borgström, 19 år från Öckerö utanför Göteborg flyttade till Tranås för att läsa musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola, ett val hon är jättenöjd med. 

Läs om Veronikas studier och livet som student i Tranås.


Sixten Bergman - Musiklinjen

Sixten Bergman - Musiklinjen

Läs mer Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola

Sixten Bergman rekommenderar Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola!

- "Jag har fått så många möjligheter att utforska och utvecklas, och med hjälp av mina lärare har jag hittat min egna röst och mitt egna sätt att öva för att nå min högsta potential."

Läs mer om Sixten och hans utbildning här!


Utbildningar

Beskrivning och boende

Sommenbygdens folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sommenbygdens folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås

Tel: 0140-659 60
Mobil 072-5898510
Fax Nej
www.sommenbygdensfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 43 recensioner.

Hanna Hallén fd elev
(5)
Att gå ett år på Sommenbygdens Folkhögskola var ett av de bästa beslut jag tagit! Skön stämning och fräscha lokaler, otroligt kompetenta och inspirerande lärare som verkligen bryr sig. Mycket spelningar och konserter! Teoretiskt och praktiskt utvecklande, mycket fokus på samspel i grupp. Kort sagt en helt underbar tillvaro.
Emilia
(5)
Man lär sig mycket om dessa yrken under detta år på en fantastiskt bra skola.
Jonna
(5)
En väldigt omfattande och lärorik utbildning med en riktigt bra och kunnig lärare. Trevlig miljö att vistas i under helgträffarna på skolan.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Sommenbygdens folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 43 recensioner.