Visa studentum.se som: Mobil

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet.

Sommenbygdens folkhögskola är en frivillig utbildningsväg, fri från betyg. Syftet är att ge dig kunskaper och insikter på ett annat sätt än gymnasiet. Här är inte det viktigaste att vara ”bäst i klassen” utan att vara ”delaktig och växande”. 

Skolan ligger 10-15 minuter från Tranås resecentrum. Sommenbygdens folkhögskola är en ung skola med gammal tradition i väggarna.

Folkhögskolan började som en filial till Marieborgs folkhögskola i Norrköping år 1984 och profilerade sig tidigt med två uppmärksammade förberedande kurser:

  • brandmannautbildning
  • polisförberedande utbildning

Räddningsverket övertog senare brandmannautbildningen medan den förberedande polisutbildningen fortfarande lockar många studenter. Skolan har drygt 125 studerande och cirka 25 anställda på skolan.

Skolan erbjuder varje studerande en egen mentor och möjlighet att låna studielitteratur. All utbildning är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift per läsår. Skolans vision är; "Sommenbygdens folkhögskola - för en hållbar värld med demokrati och mångfald" . Välkommen!


För mer information om Sommenbygdens folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Sixten Bergman - Musiklinjen

Sixten Bergman - Musiklinjen

Läs mer Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola

Sixten Bergman rekommenderar Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola!

- "Jag har fått så många möjligheter att utforska och utvecklas, och med hjälp av mina lärare har jag hittat min egna röst och mitt egna sätt att öva för att nå min högsta potential."

Läs mer om Sixten och hans utbildning här!


"Lärarna på skolan är jättebra"

"Lärarna på skolan är jättebra"

Läs mer Sommenbygdens folkhögskola

Veronika Borgström, 19 år från Öckerö utanför Göteborg flyttade till Tranås för att läsa musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola, ett val hon är jättenöjd med. 

Läs om Veronikas studier och livet som student i Tranås.


Studera till musiker på Musiklinjen!

Studera till musiker på Musiklinjen!

Läs mer Sommenbygdens Folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola vänder sig dig som vill vidareutbilda dig eller utbilda dig för vidare studier på högskola. Skolan erbjuder utbildningar som Polisutbildning, Allmän kurs, Behandlingspedagog och Musiklinjen.

Daniel Lindh är 19 år gammal och kommer från Uddevalla. Han går första året på Musiklinjen vid Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås. Läs hans egen berättelse om hur det är att studera till musiker!


Utbildningar

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sommenbygdens folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Sommenbygdens folkhögskola

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås


Recensioner

Erik Erichsen/ "Rebellkirurgen"   |   2018-07-02
Jag gick två år på musiklinjen och tyckte det var så bra att jag gjorde ett extra tredje år. Lärarna är otroligt duktiga och bra på att förmedla sina kunskapar i en ständig pågående dialog med mycket hög till taket. Linjen har unika möjligheter för att gigga på olika jazzklubber i stan eller närheten. Som i "riktiga livet". Utmaningar som får...
Visa mer
          (5)
Nybörjare på odling   |   2018-06-06
Ett givande kursupplägg för mig som är nybörjare där jag lärt mig mycket nytt. Kursledarna var kunniga och inspirerande. Hela gruppen var väldigt engagerad vilket gjorde kursen väldigt rolig fast den var på distans.
          (5)
EK   |   2018-06-05
Det var en rolig kurs, med ett bra upplägg. Lärde mig mycket om vikten av planering. Bra övningar som gjorde att man hittade vad man vill fokusera på. Lägg gärna till ett avsnitt om buskar/träd också. Återkopplingen på övningarna hade gärna fått vara mer informativa med mer konkret respons.
          (4)
Beställ information

För att få mer information om Sommenbygdens folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Sommenbygdens folkhögskola
Kursrecensioner
          (4,5)
Baseras på 21 recensioner