Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Allmän kurs - KONST/IDÉ

Skeppsholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-3 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-01-07 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-11-15

Allmän kurs - KONST/IDÉ

Allmän kurs – UTTRYCKA (Bild/Idé) är för dig som är intresserad av att utforska olika konstnärliga uttryck för att utveckla projekt och idéer. Det finns lika många sätt att jobba med konst som det finns människor och det vill vi undersöka. 

Utbildningens innehåll

Vi prövar olika arbetssätt och söker nya vägar till kunskap, inom både praktiskt arbete och teori. Det är därför viktigt att du har egna idéer, är nyfiken på att pröva nya saker och har vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra.

Den samtida konsten ger plats för de flesta tekniker och processer, allt från måleri och skulptur till text, film och performance. Som inspiration studerar och diskuterar vi både idé- och kulturhistoria, hur de kan höra samman med vårt lärande och samtida frågeställningar.

Allmän kurs med inrikting bild

Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen utgör 20-25% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Behörighetsgivande ämnen:

  • Svenska 1, 2 och 3
  • Engelska 5 och 6 (Engelska 7 är valbart
  • Samhällskunskap 1a (Samhällskunskap 1b är valbart)
  • Historia 1a1 (Historia 1a2 är valbart)
  • Naturkunskap 1a1
  • Matematik 1b (Matematik 2b är valbart)
  • Religionskunskap 1

Utbildningens upplägg

I kursen erbjuds du möjlighet att steg för steg lära dig att utveckla konstprojekt, från idéskiss till färdigt verk, både egna och gemensamma. Ditt intresse för konst och hur vi kan inspirera varandra är viktiga delar i arbetsprocessen. Vi arbetar gemensamt för att det vi gör ställs ut och når en publik. Detta är del i gruppens gemensamma arbete, från planering till arrangemang.

En stor del av skolveckan består av ämnesstudier, i temaformEtt slags projektarbete där vi fördjupar oss i ett ämne eller flera ämnenm under ett antal veckor. Vi lär oss av föreläsningar, litteratur, studiebesök, filmer och inte minst av varandra! Inga prov.

I slutet av läsåretgör klassen en gemensam resa. Du väljer resmål tillsammans med dina kurskamrater. Vi förbereder oss inför resan och studerar resmålet ur olika aspekter.

Vem passar utbildningen för?

För dig som inte är klar med gymnasiet och vill få motsvarande gymnasiebehörighet. Beroende på hur många år du gått på gymnasiet/ hur mycket arbetslivserfarenhet du har läser du 1-3 år.

Så ansöker du

Du ansöker via SchoolSoft.

Examen & Intyg

Studieomdöme för den som vill

Studieomdömet är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga och ges i en sjugradig skala. Studieomdömet har betydelse vid intagning till högskola.

Intyg

För att erhålla intyg på genomförda studier krävs närvaro och att ålagda uppgifter är fullgjorda.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Förbrukningsavgiften på 950 kr/termin täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer under skoltid, samt mat vid vissa av skolans gemensamma arrangemang.

Skeppsholmens Folkhögskola

Skeppsholmens Folkhögskola

Liten skola mitt i Stockholm

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar. Skeppsholmens folkhögskola ligger centralt, på den vackra ön Skeppsholmen mitt i stan. Skolan har c:a 130 deltagare på heltidskurserna. Nedre åldersgränsen är 18...


Läs mer om Skeppsholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Skeppsholmens Folkhögskola

Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: