Visa studentum.se som: Mobil

Musik- och ljudproduktionsutbildning

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sigtuna
1 år
Heltid
CSN-berättigad
7 400 SEK Momsfri
Startdatum: 2021-08-23 10:00 - Sigtuna
Sista ansökan: 2021-04-30

Musik- och ljudproduktionsutbildning

Yrkesutbildning: Musik- och ljudproduktion

MUSIK- OCH LJUDPRODUKTION 

Lär dig att skapa och producera musik genom arbete i studio och i musikprogram. Du får även göra ljud- och musikproduktion till film och teater. Här får du möjlighet att utveckla ditt musikaliska skapande och utforska din personliga stil. I utbildningen ingår även möjlighet att uppträda med egna verk på någon av skolans scener. 

EN GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING 

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på folkhögskola och har stort intresse av musik- och ljudproduktion. Du ska också ha intresse för ensemble och samarbeten med andra kulturinriktningar. 

Musik- och Ljudproduktionsutbildningen ger dig kunskaper och verktyg för att kunna arbeta med musikproduktionens alla delar. Du får en ökad förståelse för hur musik skapas, arrangeras, spelas in och framförs. Du får utveckla färdigheter och kunskaper i studioarbetet kring mikrofonteknik, mixning, inspelning och redigering. Vi använder oss av programmet Logic Pro.  

Under utbildningen samarbetar du även i olika film- och teaterproduktioner med övriga kulturutbildningar, där musik och ljud inom film och teater utforskas. Då kan du exempelvis få göra musik till filmer, teaterföreställningar och musikvideoproduktioner. Vi har även gemensamma föreläsningar i kulturhistoria med de övriga kulturutbildningarna. 

Studierna erbjuder utveckling inom musikproduktion men också personlig utveckling inom områden som kommunikation, genreöverskridande samarbeten och annan konstnärlig gestaltning. Oavsett om du tänker dig en yrkesväg inom musikproduktion, eller vill ägna ett år åt det du gillar att göra, får du en god inblick i arbetet med produktion av musik och ljud och förberedelser för vidare studier. 

ETT ELLER TVÅ ÅR 

Utbildningen är ettårig, med möjlighet till ett projektår som påbyggnad. Projektåret innebär  unika möjligheter att skapa musik och ljud utifrån studerandes egna önskemål. Du kanske vill fortsätta att utforska filmmusik, fokusera på scenisk musik eller skapa ljudkollage till konstverk.  

INGEN VANLIG MUSIKPRODUKTIONSUTBILDNING 

Vår musik- och ljudproduktionsutbildning är ingen vanlig musikutbildning. Hos oss får du arbeta lite mer gränsöverskridande i ett antal projekt med övriga kulturutbildningar, även om fokus är på grundläggande musik- och ljudproduktion. I dessa arbeten får du möjlighet att utforska vad som krävs för bra teamwork och utveckla din egen kommunikation. 

KURSINNEHÅLL 

Antagningskrav 

 • Fullständigt gymnasium 
 • Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson 
 • Presentationsfilm med sång- eller instrumentuppspelning 
 • Ha fyllt 18 år 
 • Obligatorisk intervju 

Kursmoment 

 • Studio- och inspelningsteknik 
 • Redigering, mixning och mastring  
 • Live- och scenteknik 
 • Akustik och ljudlära 
 • Syntprogrammering och sampling 
 • Hantera instrument- och effektplug-ins i Logic 
 • Ljudläggning 
 • Komponera egna verk  
 • Skapa musik för film och teater 
 • Kulturhistoria 
 • Regelverk kring upphovsrätt 

Alla övningar och metoder syftar till att utveckla det konstnärliga uttrycket i musik och ljud i enlighet med den konstnärliga idén. Efter avslutad utbildning har du utvecklat teoretiska och praktiska kunskaper om musik- och ljudproduktion. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både dig och din grupp.  

Vi gör intressanta studiebesök i Stockholm och andra orter och går på konserter, föreställningar och andra kulturevenemang. 

I samband med intervjun får du träffa lärare och studerande på skolan och möjlighet att titta på skolans lokaler. För att bli antagen ska du ha fullständigt gymnasiebetyg och tidigare musikerfarenhet samt stort musik- och kulturintresse. 

TIDER OCH KOSTNADER 

(som övriga utbildningar) 

OBS!! Materialavgiften ska ändras till 2500 kr/termin från ht 21! 

För mer information om Musik- och ljudproduktionsutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

 • Fullständigt gymnasium 
 • Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson 
 • Presentationsfilm med sång- eller instrumentuppspelning 
 • Ha fyllt 18 år 
 • Obligatorisk intervju 

Sigtuna folkhögskola på Facebook

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas. 

Kostnader

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en avgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar, högtider och kursavslutning.

Schablonkostnaden är 1200 kr/ termin. Denna kommer att höjas och information publiceras när summan är fastställd, dock senast i samband med intervjun.

Varje kurs tar också ut en materialavgift per termin för material och studiebesök. För Musik- och ljudproduktion är materialavgiften 2500 kr/termin (Material, studiebesök, etc).

Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musik- och ljudproduktionsutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
193 22 Stockholm

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musik- och ljudproduktionsutbildning från Sigtuna folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: