Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Manusutbildningen på distans

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Sigtuna
1 år
Deltid, distans
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: 2023-08-21 - Sigtuna
Sista ansökan: 2023-05-01

Om utbildningen

Manusutbildningen Distans 50% erbjuder utveckling inom skrivande för både film och scen. Här får du möjlighet att utveckla ditt eget berättande och förfina din personliga stil.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på folkhögskola och har stort intresse av manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för både film och scen.

Våra lärare är erfarna och yrkesverksamma manusförfattare inom de olika medierna. Ett flertal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

Kursinnehåll

I utbildningen ingår bland annat:

  • Skrivande som konstnärlig gestaltning
  • Manusprocessens olika delar
  • Arbete i Final Draft (professionellt manusprogram)
  • Text-, film- och teateranalys
  • Samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen
  • Västvärldens kulturhistoria

Se din text iscensättas

Du får lära mer om skrivprocessen med hjälp av långa och korta skrivövningar, där feedback från lärare och kurskamrater ingår. Texterna provas i samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen på skolan. Du studerar både i stor grupp, mindre grupper och enskilt. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både ditt eget och andras skrivande. Studiemiljön är på anrika Sigtunastiftelsen, med eget bibliotek, samt på Sigtuna folkhögskola.

Du deltar också i den fortsatta kulturhistorian under terminen. 

För mer information om Manusutbildningen på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Halvfartsstudier med veckolsutsinternat eller IT-stöd

Manusutbildningen bedrivs på halvfart och distans. Vid tre tillfällen under läsåret är det veckoslutsinternat. Digitala träffar varje vecka.

Sigtuna folkhögskola på Facebook

Så ansöker du

Ansökan till läsåret 2023/2024 öppnar i januari 2023.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på distans vid folkhögskola och har stort intresse för manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för både film, TV och scen.

Våra lärare är erfarna skribenter med inblick i de olika medierna. Ett antal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

SE DIN TEXT ICENSÄTTAS

Du får lära mer om skrivprocessen med hjälp av långa och korta skrivövningar, där feedback från lärare och kurskamrater ingår. Texterna provas i samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen på skolan. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både ditt eget och andras skrivande. Träffarna i Sigtuna kommer att ske både på folkhögskolan samt på anrika Sigtunastiftelsen, med eget bibliotek.

Antagningskrav

  • Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson.
  • Fullständigt gymnasium.
  • Alla över 18 år kan söka Manusutbildningen.
  • Obligatorisk intervju.

I urvalsprocessen strävar vi efter att få en grupp nybörjare med en blandning vad gäller könsfördelning, varierande livserfarenheter och bakgrund, samt att få ihop en grupp med så bra dynamik som möjligt. Urvalet gör vi med utgångspunkt från vad du skrivit i din ansökan, i vissa fall ringer vi även referenser. Vi lägger vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen och bidra med olika erfarenheter, samt med feedback och kunskap till gruppen och utbildningen.

Du ska inte skicka arbetsprover, betyg, CV eller brev.

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas.

Kostnader

Kostnader för utbildningen hittar du på vår hemsida.

sigtunafolkhogskola.se/utbildningar/manusutbildningen/

Sigtuna folkhögskola

Folkhögskolan har funnits i drygt hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats. En plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Manusutbildningen på distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
193 22 Stockholm

Tel: 08-592 583 00
Mobil 0721657000
www.sigtunafolkhogskola.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Manusutbildningen på distans från Sigtuna folkhögskola, fyll i följande uppgifter: