Visa studentum.se som: Mobil

Manusförfattare – distans

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Deltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-23 10:00 - Distans
Manusutbildning

Manusförfattare – distans

Skrivarutbildning för manusförfattare

Manusutbildningen erbjuder utveckling inom skrivande för både film och scen. Här får du möjlighet att utveckla ditt eget berättande och förfina din personliga stil.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på distans vid folkhögskola och har stort intresse för manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för både film, TV och scen.

Våra lärare är erfarna skribenter med inblick i de olika medierna. Ett antal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

Distansutbildning

Du läser på distans. Det betyder att huvuddelen av undervisningen sker på internet. Gruppen träffas under tre kursdygn på Sigtuna folkhögskola. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass. Uppgifter delas ut veckovis och du får handledning och undervisning via gruppsamtal i videokonferens.

För mer information om Manusförfattare – distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningskrav 

  • Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson

  • Fullständigt gymnasium

  • Alla över 18 år kan söka Manusutbildningen

  • Obligatorisk intervju

Ansökan sker via plattformen "SchoolSoft". Läs mer på skolans hemsida!

Sigtuna folkhögskola på Facebook

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas. Kursen ger en bra grund för dig när du söker vidare till skrivarutbildningar på fortsättnings- och högskolenivå.

Kostnader

Undervisningen (lärarlöner och lokalkostnader) är kostnadsfri eftersom folkhögskolan är offentligfinansierad med statsbidrag. Skolan tar dock ut en schablonavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar och kursavslutning.

Schablonavgiften är 1200 kr/terminDen här kostnaden kommer att höjas för läsåret 2021-2022, information om vad kostnaden blir publiceras på hemsidan, senast i samband med den obligatoriska intervjun.

Manusutbildningen tar inte ut någon materialavgift, men du behöver själv införskaffa och bekosta en licens för programmet ”Final Draft” (om du inte redan har det). Kostnaden för detta program är ca. 1000 kr.

Sigtuna folkhögskola

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Manusförfattare – distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
193 22 Stockholm

Tel: 08-592 583 00
Mobil 0721657000
www.sigtunafolkhogskola.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Manusförfattare – distans från Sigtuna folkhögskola, fyll i följande uppgifter: