Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sigtuna
2 terminer
Deltid
CSN-berättigad
1 050 SEK Momsfri
Startdatum: 2021-08-23 10:00 - Sigtuna

Foto Distans

Grundutbildning i fotografi. Utbildningen är en distansutbildning om två terminer på halvfart (50%).

LÄR DIG DIN KAMERA

Vår distansutbildning i fotografi (FotoDistans) 39 veckor ger grundläggande kunskaper om kameran, komposition och bildens språk. Utbildningen är på halvfart (50%).

Utbildningen vänder sig till dig som skulle vilja lära dig mer om kameran, komposition och fotografins möjligheter. Du kanske använder kameran som hobby eller i nödfall på jobbet, men vill ta ett steg till. Du kommer att lära dig grunderna inom fotografering, arbeta praktiskt med att fotografera och får professionellt stöd.

För att genomföra utbildningen behöver du bara en dator med internetuppkoppling och en digitalkamera med möjligheter till manuella inställningar (gärna systemkamera) vars bilder du kan ta in i din dator.

Efter utbildningen har du fått en ökad lust att fotografera. Du har breddat dina fotografiska färdigheter i praktik och teori. Dessutom har du fått en ökad förståelse för bildens språk.

DISTANS

Det betyder att du deltar i undervisningen med hjälp av internet. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass, där vi har fortlöpande kommunikation. Varannan vecka har du tid för personlig handledning av din lärare i såväl teori som praktik och uppföljning / planering av dina arbetsmoment. Du skickar in dina uppgifter till vårt klassrum på webben. Vi arbetar bland annat med Skype som verktyg, det underlättar om du har ett headset.

Utbildningen är studiestödsberättigad (CSN)

För mer information om Foto Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

OBS: SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR KURSSTART HT21 ÄR PASSERAD

Så här går antagningen till:

Vi gör urvalet med hänsyn till att få en blandad grupp av deltagare. Kursen är en grundkurs i foto, så om du är en erfaren eller relativt van fotograf med förståelse för skärpedjup, slutartider och ljussättning så är kursen inte lika lämplig som en fördjupningskurs skulle vara.

Vi kallar inte till intervjuer utan gör urvalet baserat på det du skriver i din ansökan, så det är viktigt att du beskriver vem du är, varför du vill gå utbildningen och på vilken nivå du ligger.

I urvalsprocessen strävar vi efter att få en grupp nybörjare med en blandning vad gäller könsfördelning, varierande livserfarenheter och bakgrund, samt att få ihop en grupp med så bra dynamik som möjligt. Urvalet gör vi med utgångspunkt från vad du skrivit i din ansökan, i vissa fall ringer vi även referenser. Vi lägger vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen och bidra med olika erfarenheter, samt med feedback och kunskap till gruppen och utbildningen. Du ska inte skicka arbetsprover, betyg, CV eller brev.

Sigtuna folkhögskola på Facebook

Examen & Intyg

Efter utbildningen får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas.

Kostnader

Materialavgift vilken täcker försäkringar, kopiering, digitala verktyg med mera 1050 kr per termin.

Sigtuna folkhögskola

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Foto Distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
193 22 Stockholm

Tel: 08-592 583 00
Mobil 0721657000
www.sigtunafolkhogskola.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Foto Distans från Sigtuna folkhögskola, fyll i följande uppgifter: