Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 2

Runö folkhögskola, i Stockholm
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 2

Allmän kurs - Steg 2

Bli en aktiv samhällsmedborgare!

Här kan du som vill ha gymnasiekompetens komma igång med dina studier, eller slutföra redan påbörjade studier. Du har möjlighet att uppnå grundläggande behörighet för yrkeshögskola, högskola eller universitet. Delar av kursen läser du tillsammans med din klass, delar av kursen väljer du till och läser i tvärgrupper.

Under terminerna arbetar vi med olika teman i svenska, samhällskunskap, historia och naturkunskap. Du arbetar både enskilt och i grupp och får på många olika sätt redovisa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Teater, utställningar och filmer är andra sätt att visa vad du kan. Du får också träna på att använda datorn och mobilen som hjälpmedel för dina studier.  

I skolan får du möjlighet att möta författare och spännande föreläsare. Förutom arbetet i klassrummet gör vi studiebesök runt om i Stockholm.

Du som har svenska som ditt andra språk får  möjligheter att utveckla dinaförmågor/färdigheter i mindre grupp. Vi tränar på att tala, lyssna, läsa och förstå detsvenska språket. Ibland arbetar du med andra som har svenska som andraspråk och ibland tillsammans med dem som har svenska som sitt första språk.

Steg 2 – samhälle i fokus

Steg 2 är för dig som har läst minst ett år på gymnasiet eller motsvarande utbildning, och är klar med ämnena sv1/sva1 och sh1a1. Här är fokus på samhällskunskap och du förbereder dig för studier på högskola eller universitet.

Du får lära dig om demokratins utveckling, mänskliga rättigheter och humanitär rätt. Vi studerar aktörerna på den internationella arenan och samhället utifrån olika perspektiv. Du får goda kunskaper i vad som gör samhällen socialt, politiskt och ekologiskt hållbara samt förståelse för migrationens olika orsaker och betydelse för samhället. Tillsammans studerar vi förändringsprocesser och använder historia för att förstå vår samtid och framtid. I kursen lär du dig att behärska källkritikens olika verktyg och att presentera, analysera och jämföra samhällsfrågor.

För mer information om Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Runö folkhögskola?

CSN-berättigad

Centralt läge i Sthlm City

Behörighet för högre studier

Så ansöker du

Målgrupp

För dig som har läst minst ett år på gymnasiet eller motsvarande utbildning, och är klar med ämnena sve/sva1 och sh1a1. Här är fokus på samhällskunskap och du förbereder dig för högre studier på högskola eller universitet.

Antagningsvillkor

Minst grundskola samt godkänt i sve/sva 1 och samhällskunskap 1a1

Kostnad

1600 kr/läsår

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Fenris
25 aug 2023
En stöttande, lärorik och fin skola

Jag är en autistisk vuxen transperson med mestadels obehandlad ADHD som gick 5 år i gymnasiet och misslyckades ändå få examen - istället fick jag bara dåligt psykiskt mående och...

Visa mer
Runö folkhögskola
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

En folkhögskola mitt i stan!

Runö folkhögskola är skolan mitt i Stockholm. Här samlas människor med olika bakgrund men med samma vilja att utvecklas. Du som studerar på Runö folkhögskola får en starkare position på arbetsmarknaden och förbereder dig för högre studier. Du får nya...

Läs mer om Runö folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights