Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 1

Runö folkhögskola, i Stockholm
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 1

Allmän kurs - Steg 1

Bli en aktiv samhällsmedborgare!

Här kan du som vill ha gymnasiekompetens komma igång med dina studier, eller slutföra redan påbörjade studier. Du har möjlighet att uppnå grundläggande behörighet för yrkeshögskola, högskola eller universitet. Delar av kursen läser du tillsammans med din klass, delar av kursen väljer du till och läser i tvärgrupper.

Under terminerna arbetar vi med olika teman i svenska, samhällskunskap, historia och naturkunskap. Du arbetar både enskilt och i grupp och får på många olika sätt redovisa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Teater, utställningar och filmer är andra sätt att visa vad du kan. Du får också träna på att använda datorn och mobilen som hjälpmedel för dina studier.  

I skolan får du möjlighet att möta författare och spännande föreläsare. Förutom arbetet i klassrummet gör vi studiebesök runt om i Stockholm.

Du som har svenska som ditt andra språk får  möjligheter att utveckla dinaförmågor/färdigheter i mindre grupp. Vi tränar på att tala, lyssna, läsa och förstå detsvenska språket. Ibland arbetar du med andra som har svenska som andraspråk och ibland tillsammans med dem som har svenska som sitt första språk.

Steg 1 – Svenska i fokus

Steg 1 är för dig som är klar med grundskolan och/eller enbart läst några få ämnen på gymnasiet. Här är fokus på att utveckla språket, svenska eller svenska som andraspråk, och att komma igång med studier och studieteknik. Efter steg 1 kan du söka vidare till yrkeshögskola eller gå vidare till steg 2 på allmän kurs.

Du får träna dig på olika färdigheter i svenska språket som du behöver för vidare studier. Det gör du genom att läsa, samtala och diskutera, argumentera och analysera och att utveckla ditt ordförråd. Du läser olika typer av långa och korta texter, såsom tidningsartiklar, facklitteratur och skönlitteratur. Du lär dig ett kritiskt förhållningssätt och tränar på att granska källor.

För mer information om Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Runö folkhögskola?

CSN-berättigad

Centralt läge i Sthlm City

Behörighet för högre studier

Så ansöker du

Målgrupp

Steg 1 är för dig som är klar med grundskolan och/eller enbart läst några få ämnen på gymnasiet.

Steg 2 är för dig som har läst minst ett år på gymnasiet eller motsvarande utbildning, och är klar med ämnena sve/sva1 och sh1a1.

Antagningsvillkor

Minst grundskola eller motsvarande

Kostnad

1600 kr/läsår

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs på gymnasienivå - Steg 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Runö folkhögskola
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

En folkhögskola mitt i stan!

Runö folkhögskola är skolan mitt i Stockholm. Här samlas människor med olika bakgrund men med samma vilja att utvecklas. Du som studerar på Runö folkhögskola får en starkare position på arbetsmarknaden och förbereder dig för högre studier. Du får nya...

Läs mer om Runö folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights