Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs på grundläggande nivå

Runö folkhögskola, i Stockholm
Längd
1-2,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1-2,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Allmän kurs på grundläggande nivå

Allmän kurs - Grundläggande nivå

Gör svenska språket till ditt!

Här kan du som vill ha behörighet på grundläggande nivå studera svenska som andraspråk. Beroende på förkunskaper har du möjlighet att bli klar med kursen på ett till två år. Delar av kursen läser du tillsammans med din klass, delar av kursen väljer du till och läser i tvärgrupper. Du kan till exempel välja att läsa matematik och engelska på den nivå du behöver och du kan också få extra stöd i svenska. 

Vi arbetar både enskilt och i grupp och du får på många olika sätt visa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Teater, utställningar och egna filmer är andra sätt att redovisa. Vi tränar på att använda datorn och mobilen som hjälpmedel  för studier och kommunikation. I skolan får du möta författare och spännande föreläsare. Förutom arbetet i klassrummet gör vi studiebesök och utflykter runt om i Stockholm.  

Svenska som andraspråk

Denna inriktning är för dig som är klar med SFI C eller motsvarande. Studierna kan leda till motsvarande grundskolebehörighet. Det betyder att du sedan kan gå vidare och läsa kurser på gymnasienivå. 

Huvudämnet i kursen är svenska som andraspråk men du läser också grundläggande samhällskunskap och förberedande naturkunskap. Du får tid att träna dig på grundläggande färdigheter i det svenska språket som att läsa, tala, skriva, lyssna och förstå. Vi ägnar mycket tid åt muntlig kommunikation, språkriktighet och skrivande.

För mer information om Allmän kurs på grundläggande nivå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Runö folkhögskola?

CSN-berättigad

Centralt läge i Sthlm City

Behörighet för högre studier

Så ansöker du

Målgrupp

Du har studerat SFI C eller har motsvarande kunskaper. Nu söker du grundskolebehörighet. Förmodligen är du nyanländ invandrare sedan ett till två år.

Antagningsvillkor

Minst SFI C eller motsvarande

Kostnad

1600 kr/läsår

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs på grundläggande nivå

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Runö folkhögskola
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

En folkhögskola mitt i stan!

Runö folkhögskola är skolan mitt i Stockholm. Här samlas människor med olika bakgrund men med samma vilja att utvecklas. Du som studerar på Runö folkhögskola får en starkare position på arbetsmarknaden och förbereder dig för högre studier. Du får nya...

Läs mer om Runö folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights