Visa studentum.se som: Mobil

Naturvetenskapligt basår med inriktning hållbar utveckling

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
3 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2021 - Stockholm
Sista ansökan: Löpande antagning

Naturvetenskapligt basår med inriktning hållbar utveckling

Är du intresserad av hållbar utveckling? Vill du bli läkare, ingenjör eller fördjupa dig i naturvetenskapliga ämnen? Det naturvetenskapliga basåret kan ge dig särskild behörighet att söka vidare till högskola och universitet.

Det naturvetenskapliga basåret med inriktning hållbar utveckling riktar sig till dig som är klar med gymnasiet, eller nästan klar, men vill komplettera din utbildning med inriktning på naturvetenskapliga ämnen. Utbildningen kan ge dig särskild behörighet som motsvarar naturvetenskapligt program på gymnasiet och ger dig möjlighet att söka till högskoleutbildning.

Du läser kurserna Matematik 3c+4, Fysik 1a+2, Biologi 1+2 och Kemi 1+2 med särskilt fokus på frågor som rör hållbar utveckling. Vi rekommenderar dig att repetera kursinnehållet i Matematik 1 och 2 så att du är väl förberedd för vidare studier.

Kursinnehåll
Naturvetenskapen undersöker förutsättningarna för att människor och andra organismer ska kunna finnas till. Kursen fördjupar sig i biologins betydelse för individ och samhälle, till exempel hur vårt sätt att leva påverkar hälsa, levnadsförhållanden och hållbar utveckling på ett större plan. Inom fysiken får du möjlighet att öka förståelse för fysikens betydelse för individ och samhälle inom teknik, medicin och hållbar utveckling. Inom kemin kommer du insyn i kemins betydelse för individ och samhälle, till exempel inom klimat och miljö och inom människokroppen och utveckling av nya läkemedel.

Matematiken studeras i direkt anslutning till naturvetenskapliga tillämpningar för att sätta ämnet i ett sammanhang och bättre förstå begrepp och abstrakta modeller. Teoretiska studier varvas med praktiska laborationer och studiebesök.
I den mån det är möjligt kommer det bedrivas visst tematiskt arbete som kan komma att involvera andra kurser på skolan.

Kursupplägg
Kursen är på heltid och studierna bedrivs i huvudsak i Röda Korsets folkhögskolas lokaler i Skärholmen mellan kl 9-15 måndag till fredag. De teoretiska studierna varvas med praktiska laborationer, exkursioner och studiebesök. I de fall det är möjligt kommer det  bedrivas visst tematiskt arbete som kan involvera andra kurser på skolan. Stadsodling kan komma att utgöra en del av biologiundervisningen. Räkna med att hemstudier utöver arbetet i skolan är nödvändigt för att klara av studierna.

Kursmål
Efter avslutade studier ska du:

  • Ha uppnått goda studieresultat och fått behörighet i Biologi 1 och 2, Fysik 1a och 2, Kemi 1 och 2 samt Matematik 3c och 4.
  • Vara behörig att söka dig vidare till önskad utbildning på högskola och universitet.
  • Känna till naturvetenskapliga teorier och metoder inom flera områden som teknik, medicin, miljö och samhälle.
  • Fått träning i att tolka och granska naturvetenskapliga resultat.
  • Känna till aktuell naturvetenskaplig forskning och de etiska diskussioner som naturvetenskapliga framsteg tvingar fram.
  • Förstå hur de olika ämnena samverkar i strävan efter ett hållbart samhälle.


För mer information om Naturvetenskapligt basår med inriktning hållbar utveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Minst två års studier på gymnasium, folkhögskola eller motsvarande.
Vilken av våra allmänna kurser som passar dig bäst avgör vi i samråd utifrån dina tidigare behörigheter och förkunskaper.
Alla sökande kallas till antagningsintervju. Dokument från tidigare studier ska laddas upp tillsammans med ansökan eller tas med vid intervjutillfället.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning är du behörig att söka dig vidare till önskad utbildning på högskola och universitet.

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Kostnader

Kursen är avgiftsfri och CSN-berättigande.

Övriga kostnader

Du förväntas köpa den kurslitteratur som behövs för kursen. Ibland tillkommer även utgifter för studiebesök och dylikt. Skolan tar ut en materialavgift på 1000 kronor per termin på samtliga kurser.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Naturvetenskapligt basår med inriktning hållbar utveckling

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Tel: 08- 680 18 71
Mobil 070-588 67 46
www.rodakorsetsfolkhogskola.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

EB
(4)
Hade ett väldigt lärorikt och trevligt år på naturbasåret. Lärarna var både väldigt engagerade och kunniga. Som elev fick man ett gediget stöd samtidigt som det också fanns utrymme för våra tankar och åsikter.
Alexander
(5)
Gick Naturvetenskapligt Basår på Röda korsets folkhögskola i Skärholmen och är mkt nöjd med både upplägg och kunskaperna man fick. Det som utmärker denna skola är att de har väldigt kompetenta och engagerade lärare som verkligen vill att man ska lära sig ämnet och inte enbart ta sig igenom kursen. Pluggar idag på läkarprogrammet och kan säga...
Kicki, administratör Kommentar:
Tack för omdömet Alexander! Det naturvetenskapliga basåret är en relativt ny kurs på skolan så det är extra roligt att höra att den landat så väl. Håller med om att skolans lärare både är kompetenta och engagerade och jag ska se till att de får höra det igen. Lycka till med läkarprogrammet!
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naturvetenskapligt basår med inriktning hållbar utveckling från Röda Korsets folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: