Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Genus och mänskliga rättigheter

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Röda korset genus

Genus och mänskliga rättigheter

Är du intresserad av genusfrågor, feminism och frihet från diskriminering?
Genus och mänskliga rättigheter är en kurs för dig som vill veta mer om normkritiska perspektiv och intersektionalitet. Kursen ger dig verktyg för att mobilisera och verka för ett jämställt samhälle samt förbereder dig för att arbeta med dessa frågor i framtiden. 

Kursbeskrivning

Vi studerar kvinnorörelsen historiskt och globalt ur ett genusperspektiv. Hur ser kvinnors livsvillkor ut ur ett nationellt och internationellt perspektiv? Vilka internationella överenskommelser har slutits? Vilka sociala rörelser har drivit på jämställdhetsarbetet?

Vi fördjupar oss i ett tema om Förorten som utgår från närområdet och kursens deltagare. Vilka frågor är viktiga i Skärholmen med omnejd? Vilka strukturer ingår vi själva i? Hur styr media bilden av dem som lever i förorten?

Från idé till verklig förändring är ett tema om kommunikation som går genom alla moment av kursen. Ni får lära er grunderna i olika verktyg som; podd, vlogg, foto, film, retorik, sociala medier, workshop och skrivande som ni sedan tillämpar under kursens gång.

Under vårterminen reser vi till Sydafrika och genomför en fördjupande studie om livsvillkoren ur ett genusperspektiv. Ni arbetar i grupp och väljer tillsammans fördjupningsområde. Resultatet av er fördjupning använder ni till att mobilisera för en förändring. Vilka orättvisor har ni sett? Vilka förändringar är nödvändiga? Hur kan du/ni bidra till att uppnå dem? Vilken metod ni använder är upp till er. Ni har fått träna er på olika verktyg under höstterminen så ni kommer att vara väl förberedda!

Mål med kursen

Efter kursen ska du:
- ha blivit mer medveten om din egen position i olika samhällsstrukturer och hur du kan agera för att vara en del av förändringsprocesser
- kunna använda olika kommunikationsmetoder för att mobilisera och opinionsbilda för jämställdhet
- fått grundläggande kunskap om diskriminering utifrån ett genusperspektiv
- fått grundläggande kunskap om mänskliga rättigheter och särskilt om CEDAW

- fått grundläggande kunskap om den feministiska rörelsens framväxt
- ha kunskap om hur du kan hämta relevant information för att skapa en workshop/föreläsning
- aktivt ha skapat och deltagit i utåtriktat informationsarbete genom att hålla en workshop/föreläsning eller utställning
- aktivt deltagit i volontärt arbete inom Röda Korsets eller annan icke-statlig organisations regi

Vem är du som söker?

Vi förväntar oss att du har ett intresse för mänskliga rättigheter, att du har ett engagemang för att fördjupa dig och bearbeta den kunskap som ges under kursen. Goda kunskaper i engelska är ett plus. Engagemang i frivilligorganisation eller erfarenhet av socialt arbete är en merit.

För mer information om Genus och mänskliga rättigheter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök på vår hemsida rodakorsetsfolkhogskola.se

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Materialkostnad 2000 kronor/läsår samt kostnader för kurslitteratur och studiebesök. För att bekräfta din plats betalar du 300 kronor som utgör ett förskott på materialkostnaden. Därutöver tillkommer kostnader för studierna utomlands (resa och uppehälle). För finansiering kontakta CSN.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Genus och mänskliga rättigheter

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Tel: 08- 680 18 71
Mobil 070-588 67 46
www.rodakorsetsfolkhogskola.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Genus och mänskliga rättigheter från Röda Korsets folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: